Uusimmat

Suomen pohjoisinta lentoasemaa laajennetaan Ivalossa – koneita tuplaten enemmän

Ivalon lentoasemalla lentokoneiden seisontapaikkojen määrä tuplaantuu syksyyn mennessä. Samalla matkustajatiloja rakennetaan lisää.

Neljä uutta konepaikkaa ehdittiin ottaa käyttöön viime syksynä, joten ne nostivat Ivalon lentoaseman liikennöintikapasiteettia tuntuvasti jo menneenä sesonkina. Ivalon lentoasemalla on nyt yhteensä kahdeksan konepaikkaa.

Lisääntyvä liikenne edellyttää myös matkustajatilojen laajentamista. Lentokentälle rakennetaan saapuville matkustajille uusi matkatavara-aula odotustiloineen.

– Uusi aula tuo väljyyttä myös muualle terminaaliin ja parantaa näin asiakaskokemusta koko lentoasemalla, sanoo Finavian Lapin alueesta vastaava johtaja Veli-Pekka Pitkänen.

Uutta tilaa saadaan Ivalon lentoasemalle kaikkiaan 1 200 neliötä, mikä on yli viidenneksen lisäys terminaalin pinta-alaan.

– Terminaalirakennuksen päädyssä on nyt iso kuoppa, mutta jo ennen vuoden vaihdetta avaamme  uudet tilat, jatkaa Pitkänen.

Uusi matkamuistomyymälä kentälle

Laajennus mahdollistaa myös palveluiden lisäämisen. Lentoasemalla avataan uusi myymälä, jonka vetäjäksi on valittu paikallinen yritys Unique Design Finland Oy Ivalosta. Sen uudesta Design Center Shopista voi ostaa sekä lappilaisia matkamuistoja että tunnettuja suomalaisia design-tuotteita kuten Marimekkoa ja Iittalaa.

Ivalon lentoasema Suomen kaunein

Ivalon lentoasema on elämys jo itsessään. Poikkeuksellisen hienon kentän ovat huomanneet myös turistit, sillä lentomatkustajien määrä Ivalon lentoasemalla jatkaa kasvua.

– Tammi-maaliskuussa kansainvälisten tilauslentojen matkustajia oli neljä prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna. Kaikkiaan matkustajamäärät kasvoivat ensimmäisellä neljänneksellä kaksi prosenttia, Pitkänen sanoo.