Uusimmat

Suomalaisten matkatrendit vuonna 2017 – halutuimmat lomat listattu

Suomalainen käyttää rahansa mieluiten matkailuun. Lento- ja hotellihakukone Momondo selvitti, millainen on suomalaisten halutuin loma vuonna 2017. Osasitko odottaa tällaista tulosta?

Momondo kysyi 23 149 ihmiseltä 23 eri maasta heidän matkustustavoistaan. Näitä vastauksia ja matkahakuja analysoimalla Momondo selvitti, miltä halutuimmat lomat näyttävät.

Täydellisellä lomalla ei välttämättä shoppailla eikä matkalle lähdetä ystävien kesken.

– Kaikista suomalaisvastaajista 56 prosenttia haluaa matkustaa kumppaninsa kanssa, ja vain 40 prosenttia viettää lomansa mieluiten ystävien kanssa, kertoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

Suomalaiset pitävät myös lomakuulumisten jakamisesta lomalla ollessaan ja kohteessa seikkaillessaan.

Reilu kolmannes jakaa lomakuviaan sosiaaliseen mediaan – mutta kuvissa tuskin shoppaillaan.

Momondon tilastojen mukaan kolmasosa säästää lomallaan mieluiten shoppailussa, kun taas retkistä ja nähtävyyksistä koituvia kuluja haluaa vähentää alle kuudennes.

Lennot varataan keskimäärin 74 päivää ennakkoon

Momondon hakutilastojen analyysin mukaan suurin osa suomalaisista varaa lentonsa 74 päivää ennakkoon, ja hinta on määrittävä tekijä lippua varatessa.

Kotimaanmatkoilla suomalaiset varaavat majoituksen yleensä 24 päivää ennen reissua, kun taas ulkomaanmatkoilla majoitusvaraus tehdään 44 päivää etukäteen. Suomalaisten keskimääräinen lomamatkan kesto on seitsemän päivää.

Bangkok on yhä suosikkikohde – Manilan suosio kasvaa nopeasti

Momondo selvitti myös suomalaisten halutuimman matkakohteen, ja tämän vuoden suosikkikohteet löytyvät eksoottisesta Aasiasta.

– Bangkok on pysynyt suomalaisten suosikkikohteiden kärjessä jo vuosia, sillä Thaimaan takuuvarma lämmin sää, kaupungin vilinä ja huomattavasti Suomea edullisempi hintataso tekevät siitä ihannekohteen ympäri vuoden kertoo Malkki.

Vuoden 2017 tilastoissa kuitenkin toinen Aasian kohde on kovassa nosteessa: Filippiinien Manilaan on tehty 54 prosenttia enemmän hakuja tämän vuoden alussa verrattuna edellisvuoden samaan aikaväliin.

– Kiinnostus Manilaa kohtaan on kasvanut selvästi eniten 50 haetuimman kohteen joukosta.

Tällainen on suomalaisten halutuin loma

 • 56 prosenttia suomalaisista reissaa mieluiten kumppaninsa kanssa
 • Hinta on tärkein kriteeri suomalaisille lentoja valittaessa
 • Suomalaisten keskimääräinen loman kesto on seitsemän päivää
 • Kotimaanmatkan majoitusvarauksen suomalaiset tekevät keskimäärin 24 päivää ennen matkaa, ja ulkomaanreissulle majoitus varataan 44 päivää etukäteen
 • Reilu komannes jakaa lomakuviaan sosiaalisessa mediassa
 • Suomalaiset säästävät reissussa ollessaan mieluiten shoppailukuluissa, kun taas suurin osa käyttää mielellään lomabudjettiaan nähtävyyksiin ja retkiin – vain 15 prosenttia säästää niistä

Tiedot saatiin tarkastelemalla yli 400 miljoonaa momondon sivuilla aikavälillä 1.1.2016–5.3.2017 tehtyä hakua. Lisäksi hyödynnettiin momondon kansainvälistä matkailututkimusta, jossa vuonna 2017 kysyttiin 23 149 ihmiseltä heidän matkailutottumuksistaan. Vastaajien joukossa oli 1 011 suomalaista.