Uusimmat

Suomalaisten matkailuinto Viroon jälleen heräämässä

Viroon saapuvien sekä maassa yöpyvien suomalaisturistien määrä on ollut kasvussa heinäkuusta lähtien.

Heinä-syyskuun välisenä aikana Viroon saapui yli 22 000 suomalaismatkustajaa enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana.

Virossa on kuluvan vuoden aikana tehty merkittäviä investointeja uusiin nähtävyyksiin. Kesällä Tallinnan trendialueelle Telliskiveen avattu valokuvataiteen näyttelykeskus Fotografiska on houkutellut runsaasti kävijöitä.

”Pelkästään Tallinnassa on avattu peräti viisi uutta kulttuuri- ja perhematkailijoita palvelevaa turistikohdetta. Majoitusluvut kohoavat jatkossa myös Viron suuremmilla saarilla, Tartossa, Pärnussa sekä eksoottisena ehkä monien pitämässä Narvassa”, sanoo Visit Estonian Suomen viestintäpäällikön Timo Raussi.

Tallinnan matkustajasatama uudistuu

Tallinnan matkustajasatamassa on tällä hetkellä käynnissä mittava remontti. Kokonaisuudessaan urakka D-terminaalissa on valmis ensi kesänä, jonka jälkeen vuorossa on A-terminaalin kunnostustyö.

Sataman palvelutasoa on kohennettu uusimalla merkittävä osa D-terminaalin odotus- ja ravintolatiloista.

Autolla matkustavien palveluita halutaan myös kehittää. Terminaalien yhteyteen rakennetaan kaksi parkkitaloa ja marraskuussa avattu Reidi-tie parantaa kulkuyhteyksiä satamasta Viron muihin suosittuihin turistikohteisiin, kuten Saarenmaalle, Narvaan ja Pärnuun.

”A- ja D-terminaalien välille on muun muassa suunniteltu yhdistävää siltaa, ja alueelle rakennetaan puistoja, rantaravintoloita sekä uusia asuintaloja ja liiketiloja. Vireillä on myös raitiovaunuyhteys satamasta kaupunkiin”, sanoo Kalm.