Uusimmat

Suomalaisten ja virolaisten reittimatkustus lisääntyy – Viking Line lisää vuoroja

Reittimatkojen suosio Helsinki–Tallinna-välillä on kasvussa. Viking Line muuttaa Viking XPRS -aluksensa aikatauluja vastaamaan paremmin kasvaneeseen kysyntään.

Lisävuoroja on tiedossa perjantaisin ja sunnuntaisin huhtikuusta alkaen.

Viking Line lisää Viking XPRS -aluksensa liikennöintitiheyttä.

Viking XPRS liikennöi 5. huhtikuuta alkaen Helsinki–Tallinna-reitillä perjantaisin ja sunnuntaisin kolmesti vuorokaudessa. Lisävuoroille on kysyntää erityisesti Suomesta Viroon päin suuntautuvilla reittimatkoilla, joiden määränpää on enenevissä määrin Tallinnan lisäksi myös muualla Virossa tai Baltiassa.

– Viro ja Latvia ovat erittäin suosittuja matkakohteita ja yhä useammin Tallinnasta jatketaankin esimerkiksi Pärnuun, Saarenmaalle tai Riikaan, kertoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Vuonna 2018 suosioon ovat nousseet myös lyhyet Piknik-päiväristeilyt, joille Punaisilla laivoilla on voinut lähteä kesäsesongin aikaan.

Jatkossa Piknik-päiväristeilylle pääsee aina perjantaisin. Piknik-päiväristeily sopii erinomaisesti esimerkiksi kokous- ja tiimimatkoille, shoppailuun tai vaikka kevyeen viikonlopun aloitukseen.

Risteilymatkustaminen on muuttunut viime vuosina. Muun muassa Viking Linen matkustajaprofiilissa on nähtävissä muutoksia. Suomalaisten päiväristeilijöiden määrä on hieman laskenut, kun samaan aikaan suomalaisten, virolaisten ja kansainvälisten asiakkaiden reittimatkustus on lisääntynyt.

– Ihmiset hakevat risteilyiltä elämyksiä. He haluavat syödä hyvin, shoppailla ja viettää laatuaikaa. Helsingin ja Tallinnan välinen reittimatkustus kasvaa jatkuvasti myös molemminpuolisen työ- ja opiskelumatkaliikenteen lisääntyessä, Kaj Takolander kertoo.

Viking XPRS on telakalla 21.–24. tammikuussa jolloin alukselle tehdään huoltotoimenpiteitä. Viking XPRS:lle rakennetaan muun muassa uusi lasten leikkihuone, ja Viking’s Inn Pub -ravintola saa uuden ilmeen ja tanssilattian. Uudistuksen vuoksi Viking’s Inn Pub ja Red Rose -kahvila ovat suljettuina 21.–31.1.

Viking XPRS aloittaa liikennöintinsä uusien aikataulujen mukaisesti Helsinki–Tallinna-välillä 5. huhtikuuta. Kesäliikenteen ajaksi tulossa on myös lisävuoroja M/S Gabriellalla ja M/S Mariellalla.