Uusimmat

Suomalaisten haetuimmat syyslomakohteet 2017

Suomalaisten suosituimmat syyslomakohteet ovat lyhyehkön lentomatkan päässä sijaitsevat kaupunkikohteet, kuten Lontoo ja Barcelona. Lisäksi syksyn pimeydestä halutaan kotimaata lämpimämpään ilmastoon.

Koulujen syyslomaviikot ovat Suomessa päosin lokakuussa, ja moni ajoittaa loman juuri tuolle viikolle.

Malaga, Lontoo ja Barcelona ovat olleet suomalaisten suosikkikohteina jo vuosia, mutta viime vuoteen verrattuna haetuimpien kohteiden joukosta ovat pudonneet Budapest ja Tukholma. Ne ovat korvaantuneet Palma de Mallorcalla ja Milanolla.

Suomalaiset matkustavat tänä syksynä aiempia vuosia enemmän. Tästä kertoo momondon matkahakujen määrän lisääntyminen yli viidenneksellä viime vuodesta.

– Vilkas kaupunkikulttuuri ja sijainti verrattain lähellä, muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomesta tekevätkin monesta listan kohteesta vaivattoman valinnan viikon lomalle, kun matkustamiseen ei kulu turhaa aikaa ja paikan päällä on tarjolla monenlaista aktiviteettia, sanoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

Uusina niminä haetuimpien syyslomakohteiden joukossa ovat kaksi hyvin erilaista kohdetta, aurinkolomailijan Mallorca ja muodin mekka Milano. Myös Amsterdam on noussut listalla kolme sijaa.

Syysloman haetuimmat kohteet 2017

1. Malaga
2. Lontoo
3. Barcelona
4. Rooma
5. Berliini
6. Amsterdam
7. Lissabon
8. Praha
9. Palma de Mallorca
10. Milano