Uusimmat

Suomalaisia kiinnostavat vähemmän tunnetut Kanariansaaret

Suomalaiset ovat jo vuosikymmenten ajan valinneet matkakohteensa seitsemän Kanariansaaren kirjavasta joukosta. Vähemmän tunnetut La Palman ja La Gomeran saaret ovat nostaneet suosiotaan vahvasti.

Monipuolisia aktiviteetteja, kuten sukellusta ja snorklausta tarjoava Teneriffa on yhä suomalaisten haetuimpia kohteita Kanarialla, mutta vähemmän tunnetut kohteet ovat nostaneet suosiotaan voimakkaasti.

– Nämä pienemmät saaret kiinnostavat erityisesti seikkailunhaluisia matkailijoita, sillä niille ei vielä järjestetä samoissa määrin turistimatkoja kuin suuremmille saarille, sanoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Jenna Perus.

Yksi sellaisista on La Gomera, jota voi hyvällä syyllä sanoa patikoijan unelmasaareksi.

Muodoltaan lähes pyöreää La Gomeraa halkovat syvät rotkot, jotka tekevät saarella matkustamisesta aikaa vievää.

Ennen puhelimen keksimistä tehokkain viestintätapa La Gomeran kaltaisessa vaikeakulkuisessa ympäristössä oli viheltäminen. Saarella vaalitaan edelleen tätä tarvetta varten kehittynyttä vihellyskieltä silboa, jonka opiskelu on ollut 2000-luvulta asti pakollista saaren peruskouluissa. Lähes kaikki La Gomeran asukkaat ymmärtävät silbo gomeroa ja suuri osa saaren asukkaista myös käyttää sitä arjessaan.

La Gomeran haastava ja upea maasto on ihanteellinen patikoinnille, ja sitä pidetäänkin yhtenä Euroopan parhaista talvipatikointikohteista.

Saaren keskellä sijaitsee Unescon maailmanperintökohde Garajonay, muinainen laurisilva eli laakerimetsä. Kostean sademetsän lisäksi La Gomeran maisemia kehystävät palmut, joiden mahlasta eli guaraposta valmistetaan hunajaa.

La Palma – Kanariansaarten kuubalaisin kohde

La Palma on sekä luonnoltaan että kulttuuriltaan ainutlaatuinen.

La Palman pääkaupunki Santa Cruz tunnetaan myös pikku-Havannana, jonka pääkatua hallitsee siirtomaa-aikainen, värikäs ja pittoreski arkkitehtuuri. Kuubalaisesta kulttuurista muistuttavat myös saaren oma rommi sekä saarella kasvatetusta tupakasta käsin käärityt sikarit.

Saarella sijaitsee La Caldera de Taburiente, joka on yksi maailman suurimmista eroosion synnyttämistä kraatereista.

La Palma on myös luokiteltu yhdeksi maailman parhaista paikoista tähtien tutkimiseen. Kanariansaarten maantieteellinen sijainti suotuisalla pasaatituulten virtausalueella estää raskaiden pilvien syntymisen ja lisäksi valosaasteen määrä on tietyillä alueilla tarpeeksi alhainen linnunradan näkemiseen myös paljain silmin.

Suomalaisten lomakohde jo 1950-luvulta

Kanariansaaret ovat säilyneet suomalaisten suosikkikohteena vuosikymmenien ajan.

Ensimmäinen tilauslento Suomesta Kanariansaarille lennettiin jo vuonna 1956, mutta varsinaiseksi kansanhuviksi etelänmatkailu alkoi muodostua suomalaisten keskuudessa vasta 1960-luvulla. Saarten suosio säilyy vankkana, sillä Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2017 Kanariansaarille matkusti 310 000 suomalaista.

Yhä useampi lähtee omatoimilomalle Kanariansaarille

Kanariansaarten suosio näkyy myös momondon hauissa. Saarista suomalaisia selvästi eniten kiinnostavat pääsaari Gran Canaria ja tulivuori Teidestä tunnettu Teneriffa. Haut molempiin kohteisiin ovat kuitenkin viimeisen vuoden aikana hieman laskeneet.

Samalla kaksi vähemmän tunnettua kohdetta nousi viiden haetuimman Kanariansaaren kohteen listalle: saarista vehrein La Palma, jonka haut ovat lisääntyneet viime vuoteen nähden 37 prosenttia, sekä Guache-kulttuurin vihellyskieltä vaaliva La Gomera, jonne suomalaisten haut ovat lisääntyneet jopa 50 prosenttia.

– Kanariansaaret ovat loistava esimerkki siitä, miten monelle tuttu lomakohde voi pienellä vaivalla paljastaa jatkuvasti uusia puolia itsestään, kertoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Jenna Perus.

Lue lisää:

Momondon matkavinkit La Gomeraan
Momondon matkavinkit Santa Cruziin La Palmassa