Uusimmat

Suomalaiset suunnittelevat kesälomamatkoja Euroopan kaupunkeihin

Suomalaisten tämän kesän suosikkikohteet sijaitsevat pääasiassa Euroopassa. Erityisesti aurinkoinen Espanjan Malaga on suosiossa.

Rentouttavalla lomamatkalla on kuitenkin hintansa: noin neljäsosa suomalaisista (24 %) kertoo loman suunnittelemisen olevan joskus stressaavaa.

– Sivustolla tehtyjen hakujen perusteella Espanja pitää pintansa suomalaisten lempikohteena. Suosituin kesälomakohde tänä vuonna on Aurinkorannikon metropoli Malaga, ja kakkoseksi sijoittui kestosuosikki Barcelona, kertoo Momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

– Molemmissa yhdistyvät auringonpaiste ja urbaani syke, Malkki analysoi.

Viiden suosituimman matkakohteen joukkoon kuuluvat myös suurkaupungit Lontoo ja New York. Myös Adrianmeren helmi Split Kroatiassa on tänäkin kesänä yksi suosituimmista kohteista.

Bali uusi kaukokohde

Todellinen yllättäjä hakutilastoissa on trooppisen Balin saaren pääkaupunki Denpasar Indonesiassa.

– Kaupunkiin liittyvien hakujen määrä on lisääntynyt 55 prosenttia, Miina Malkki kertoo.

Suomalaisten suosituimmat kohteet top 5

Kohde
1 Malaga
2 Barcelona
3 Lontoo
4 New York
5 Split

Loman suunnitteleminen aiheuttaa stressiä

Lomavalmistelut voivat olla työläitä, ja momondon kansainvälisen matkailun kyselytutkimuksen perusteella joka neljäs suomalaisista on joskus kokenut lomasuunnitelmien tekemisen stressaavaksi.

– Suurin osa suomalaisista varaa lomamatkansa 2–3 kuukautta etukäteen ja että reilut 40 prosenttia suomalaisista laittaa säännöllisesti rahaa sivuun matkustamista varten, Miina Malkki kertoo.

– Suomalaiset eivät siis vaikuta viime hetken lomasuunnittelijoilta, ja onkin on hieman yllättävää, että melkein neljäsosa kokee loman suunnittelemisen stressaavaksi.

Matkustamiseen liittyvää stressiä voi lieventää jo ennakolta painamalla mieleen muutamia niksejä kesälomamatkan suunnittelemisessa.

Vinkkejä lomastressin välttämiseksi

1. Suunnittele etukäteen

Etukäteissuunnittelu kannattaa lentoja ja hotellia varatessa. Säästät aikaa ja hermoja etkä joudu valitsemaan kalliiden lentojen ja täyteen varattujen hotellien väliltä, kun noudatat kultaista sääntöä, jonka mukaan lentojen varaaminen on edullisinta 56 päivää ennen lähtöä. Monet hotellit tarjoavat aikaiselle varaajalle alennettuja hintoja.

2. Muistilista pakkaamisen avuksi

Kun maltat käyttää kymmenen minuuttia muistilistan tekemiseen ennen kuin alat pakata, säästyt paniikinsekaiselta tavaroiden heittelyltä matkalaukkuun ja muistat myös sen tärkeimmän eli passin.

3. Mene lentokentälle hyvissä ajoin

Kesäkuukausinakaan et ole ainoa lentokentälle kiiruhtaja. Lomamatka alkaa rennommin, kun suuntaat lentoasemalle ajoissa – koskaan ei voi tietää, kuinka kauan turvatarkastusjonossa kestää .

4. Vähemmän on enemmän

Lomakohteessa käytettävää aikaa ei kannata suunnitella täyteen ohjelmaa. Jokaista alueen nähtävyyttä ei tarvitse nähdä eikä kaikissa museoissa ja ravintoloissa tarvitse käydä – on täysin sallittua viettää lomapäivä tekemättä yhtään mitään.

5. Poistu linjoilta

Lomallakin tulee helposti roikuttua netissä. Kenenpä ei tekisi mieli jakaa Instagramissa kuvaa juuri nautitusta herkullisesta jäätelöstä, päivittää lomastatusta Facebookiin tai ihan nopeasti vastata siihen yhteen työmeiliin. Rentoutuminen voi kuitenkin onnistua paremmin offlinessa. Kokeile haastaa itsesi viettämään vain tunti päivässä verkossa.