Uusimmat

Suomalaiset käyttävät kesälomaan enemmän rahaa kuin muihin lomiin

Suomalaisten kesälomien lomabudjetti on suurempi kuin muiden lomien, käy ilmi Momondon kyselystä.

Yleisimmin suomalaiset aikovat käyttää tänä vuonna lomiin 501 – 2 000 euroa. Viidennes vastanneista uskoi, että tuhat euroa riittää matkabudjettiin ja vastaavasti viidennes arvioi rahaa kuluvan enemmän.

”Kesäloma on monille olennainen matkarahojen käyttökohde – on tavallista, että siihen käytetään koko vuoden lomiin varattu budjetti. Useimmat pitävät pisimmän lomansa kesällä ja siihen kuluu useimmiten jonkin verran rahaa, etenkin jos lomaan kuuluu matkailua”, kertoo momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger.

Suomalaiset säästävät edelleen mielellään lomailuun, sillä viime vuoden tapaan 41 prosenttia vastaajista kertoo laittavansa rahaa sivuun sitä varten. Säästöjä kertyy, kun monet vähentävät shoppailua sekä ulkona syömistä.

Lomaa varten monet keksivät ylimääräisiä tulonlähteitä, kun lisätyöt ja turhaksi osoittautuneen omaisuuden myyminen. Toisaalta kolmannes vastanneista kertoo, ettei tee mitään erityistä pystyäkseen kustantamaan lomansa.

Suomalaiset käyttävät lomalla kaikista maista eniten rahaa ulkona syömiseen lomalla

Yöelämä ei ole suomalaisille tärkein rahankulutuskohde lomalla ollessa, sillä jopa puolet vastanneista kertoo tarvittaessa säästävänsä raha vähentämällä käyntejä lomakohteen yöelämässä. Myös shoppailua voidaan karsia. Toisaalta joka viides suomalaista sanoo, ettei mieti rahaa ollessaan lomalla.

Sen sijaan lomalla on tärkeää syödä hyvin. Yli puolet kyselyyn vastanneista kertoi käyttävänsä ulkomailla lomaillessaan eniten rahaa ulkona syömiseen ravintoloissa ja kahviloissa.

Lento- ja hotellihakukone momondo toteutti kansainvälisen matkailututkimuksen sähköisenä kyselynä Cint-paneelin kautta. Kysely toteutettiin 3.–10.1.2019, ja siihen osallistui 1 011 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista.