Uusimmat

Sokos-hotelleille Pohjois-Karjalassa tunnustus kestävästä matkailusta

Break Sokos Hotellit Koli ja Bomba sekä Joensuun Original Sokos Hotellit Vaakuna ja Kimmel ovat saaneet joulukuussa 2020 Sustainable Travel Finland -tunnuksen.

Tunnuksen saa, kun täyttää Visit Finlandin luoman kestävän kehityksen kriteeristön, joka huomioi niin hotellin ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen kuin kulttuurisen kestävyyden. 

Kolin ja Bomban hotellit sijaitsevat luonto- ja kulttuurikohteissa, joissa vastuullisen toiminnan merkitys kasvaa edelleen matkailijamäärien kehittyessä.

– Kolin ja Bomban hotellit sijaitsevat upeassa suomalaisessa kulttuuri- ja kansallismaisemassa, jylhän pohjoiskarjalaisen luonnon keskellä. Ne ovat uniikkeja kohteita, jotka houkuttelevat koko ajan yhä enemmän matkailijoita vieraikseen, sanoo matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta.

Varaa huone booking.comista: Break Sokos Hotel Koli

Break Sokos Hotelli Bomba

Break Sokos Hotel Kolilla vaihdettiin vuonna 2018 öljylämmitys maalampöön, jolloin öljyn kulutus laski 200 000 litrasta noin 10 000 litraan.

– Viime vuonna hiihtokeskukseen hankittiin vähäpäästöinen rinnekone ja hotelliin ekologinen, vesipohjainen siivousmenetelmä ja työ jatkuu, sanoo Break Sokos Hotel Kolin hotelli- ja ravintolapäällikkö Lauri Koukkunen.

Ekologisia oheispalveluita yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa

Pohjois-Karjalan kaikissa Sokos Hotelleissa matkailijoille tarjotaan ekologisia oheispalveluita, kuten rekiretkiä ja talviverkkojen kokemista yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.

Bomballa operoivalla ohjelmapalveluyritys Villi Pohjolalla on pitkä kokemus vastuullisten, paikallista kulttuuria korostavien palveluiden tuottamisesta.

Varaa huone booking.comista: Break Sokos Hotel Bomba

Kolilla metsään ja rinteisiin pääsee suoraan hotellin pihasta.

Joensuussa hyödynnetään oman kaupungin ammattilaisia, kuten karjalanpiirakan rypytyksen tai ampumahiihdon maailmanmestareita, elämysten tuottamisessa. Vieraita kannustetaan vähäpäästöiseen liikkumiseen.

Original Sokos Hotelli Kimmelin huone

Kimmelistä elämyshotelli

Joensuussa sijaitseva Original Sokos Hotel Kimmel uudistetaan vuoden 2021 aikana moderniksi elämyskohteeksi ja Itä-Suomen ykköstapahtumahotelliksi.

Uudistus toteutetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti, muun muassa vanhat huonekalut kierrättäen sekä pinnoittamalla tekstiilit ja huonenumerot uudelleen.

– Käytämme paikallista työvoimaa aina, kun se on mahdollista. Hotelli Kimmelin uudistushanke onkin merkittävä työllistäjä Joensuun alueella, sanoo Original Sokos Hotel Kimmelin hotellipäällikkö Sari Otalahti.

Varaa huone booking.comista: Original Sokos Hotel Kimmel Joensuu