Uusimmat

Scandic ryhtyy yhteistyöhön 13 kansainvälisen hotellitoimijan kanssa – tavoitteena kestävämpi matkailu

Hotelliketju Scandic liittyy kansainväliseen matkailualan International Tourism Partnership (ITP) -yhteisöön ja aloittaa yhteistyön kolmentoista johtavan hotelliryhmän kanssa. Hotelliketjut jakavat parhaita kestävän kehityksen käytäntöjään ja edistävät näin kestävämmän matkailun periaatteita.

Tänä vuonna Scandic-ketju luopuu muun muassa muovipillien käytöstä.

Scandic -hotelliketjun kiinteistöt on sertifioitu pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin vaatimusten mukaisesti. Viimeaikaisia kestävän kehityksen aloitteita ovat olleet muun muassa kertakäyttömuovien, ruokahävikin ja vedenkulutuksen vähentäminen.

Hotelliketju kehittää jatkuvasti alan johtavia kestäviä konsepteja, kuten “hang up your towel” -pyyhestandardi ja luomuaamiainen. Scandic on vähentänyt hotelliensa hiilijalanjälkeä lähes 40 prosenttia ja käyttää uusiutuvaa energiaa hotelleissaan.

– Yritysvastuu on tärkeä osa Scandicin identiteettiä, ja meillä on pitkä historia kestävän kehityksen ratkaisuissa. Yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa pystymme saavuttamaan ITP:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisen hotellisektorilla paremmin, sanoo Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Even Frydenberg.

ITP on matkailualan yhteisö, joka tuo johtavat hotellibrändit yhteen työskentelemään kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.