Uusimmat

Scandic avaa uudistuneen hotelli Marskin – yhdistelmä luontoa, kaupunkikulttuuria ja kansainvälisyyttä

Helsingin sydämeen kesäkuussa avautuvan täysin uudistetun klassikkohotelli Marski by Scandicin sisustus on yhdistelmä suomalaista kaupunkikulttuuria, puhdasta luontoa ja kansainvälisiä vaikutteita.

Booking.com

Sisustuksessa kohtaavat suomalainen moderni elämäntapa sekä arvokas kulttuurihistoria.

Marskin sisustuksen suunnitellut ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept haki inspiraationsa suomalaisen luonnon vahvoista väreistä sekä kullan ja messingin eri sävyistä – metsien syvästä vihreästä, marjojen punaisuudesta, rantakallioiden harmaudesta ja järvien sinisyydestä.

Vastapainoa tuo eläväinen helsinkiläinen kaupunkikulttuuri ja moderni huonekalumuotoilu.

”Marski on lifestylehotelli, ei designhotelli”, sanoo hotellinjohtaja Jouko Puranen.

Marski by Scandicin ravintola

Tekstimainos: Varaa huone Scandic by Marskista booking.comista

”Hotellin kalustus on ilahduttava yhdistelmä korkealaatuista, konstailematonta ja modernia suomalaista ja kansainvälistä muotoilua. Muotokielessä näkyy tuulahduksia myös menneiltä vuosikymmeniltä”, jatkaa Jouko Puranen. .

Marskissa on mahdollista niin kotimaisen kuin ulkomaisenkin matkailijan kokea nykyaikainen suomalaisuus, kaupunkilainen elämäntapa ja lähellä oleva luonto. Marskissa tälle on yhteinen nimittäjä: Finnfulness.

Hotellihuoneissa Finnfulness herää henkiin muun muassa valokuvien kautta. Valokuvaaja Seppo Alangon kuvat tarjoavat hetkiä ja tunnelmia Helsingistä kaikkina vuodenaikoina kunnianosoituksena Helsingille, onhan Marski katsellut kaupungin elämää aitiopaikalta kohta jo 60 vuoden ajan.

Marski by Scandicin hotellihuone

Uudet huonetyypit isolle porukalle sekä unta vaaliville

Uusi Marski Co-Living-huonekokonaisuus tarjoaa tavan majoittaa isomman porukan tai perheen. Kolmen hotellihuoneen kokonaisuuteen majoittuu 10 henkeä. Huoneita voi yhdistää ja erottaa väliovilla.

Kokonaan uusia huoneita on rakennettu Lönnrotinkadun puoleiseen lisäosaan kolmeen kerrokseen. Ylimmän kerroksen loft-tyyppiset huoneet nostavat matkailijan Helsingin kattojen tasalle. Niille, jotka haluavat kokea ja tuntea kaupungin sykkeen, sopii erityisesti toisen kerroksen huoneet, joissa on koko huoneen levyiset ja korkuiset ikkunat ja näkymät Helsingin vilinään.

Myös nukkumista arvostavia on Marskissa huomioitu erityisillä Sleep-huoneilla, jotka sijaitsevat hotellin keskiosassa. Ikkunattomissa huoneissa on tilantuntua luomassa kokonainen valoseinä rentouttavaa supisuomalaista metsämaisemaa. 

”Sleep-huoneet mahdollistavat hyvät yöunet myös herkkäunisille”, kertoo hotellipäällikkö Hilkka Lehtinen. ”Vieraidemme erinomainen unikokemus on meille tärkeää ja siksi olemme satsanneet myös vuoteiden laatuun: meillä on kotimaiset Familonin sängyt ja niissä tuplapaksut petauspatjat”.

Marskissa on helppo liikkua esteettömästi ja esteettömiä huoneita on useissa eri huonekategorioissa. Huoneissa liikkumista helpottavat esteettömästi varustettu kylpyhuone sekä moottoroidut sängyt. Myös saunaan on mahdollista päästä pyörätuolilla. 

Tehokas kierrätys ja energiatehokkuus

Hotellilla on pyrkimys peräti sadan prosentin kierrätysasteeseen ja energiatehokkuus on itsestään selvyys.

Kierrätysmateriaaleja käytetään runsaasti ja muun muassa henkilökunnan työvaatteet, ravintolan lautasliinat ja sateenvarjot ovat valmistettu kierrätetyistä muovipulloista.

Osassa vuoteiden liinavaatteista on hyödynnetty erityistä Beirtex-mikrokuitua ja ympäristömerkittyä puuvillaa, mikä tekee materiaalista erittäin pehmeän ja kestävän, ja tekstiilin huollosta tavallista energiatehokkaampaa.

Remontissa uusittiin hotellirakennuksen talotekniikka vastaamaan nykyaikaisia energiatehokkuusvaatimuksia. Hotelli lämpenee maalämmöllä ja viilenee kaukokylmällä. Hotellin Kuusi Palaa -ravintolassa panostetaan lähiruokaan ja lähituottajiin, minimoidaan ruokahävikki sekä kiinnitetään erityishuomiota jätteiden lajitteluun.

Hotellissa on 363 huonetta, kokouksiinkin sopivat tapahtumatilat, ravintola Kuusi Palaa, Marskin baari, kahvila 7:01, sauna wellness-osastoineen sekä yksityinen pysäköintihalli. Katolla oleva Marskin perinteinen nimikyltti on Museoviraston suojelema.

Scandic Marskin katolla oleva nimikyltti on Museoviraston suojelema.