Uusimmat

Ryanair vähentää lentoja Lappeenrannasta

Irlantilaisen halpalentoyhtiö Ryanair vähentää lentoja Lappeenrannasta kesäkaudella 2015. Yhtiö lopettaa kokonaan lennot Düsseldorfin Weezen lennot kokonaan talvikauden jälkeen, ja Barcelonan Gironaan Ryanair lentää vuoden 2015 aikana vain heinäkuussa.

Erityisasiantuntija Markus Lankinen Wirma Lappeenranta Oy:stä kertoo, että Wirma käy neuvotteluja uusien lento-operaattoreiden saamiseksi Lappeenrantaan. Useisiin eri toimijoihin on jo oltu yhteydessä, jotta nykyiset matkustajamäärät saadaan pidettyä ja pitkällä tähtäimellä lentojen kokonaismäärää ja matkustajavolyymia lisättyä.

Neuvottelut liittyvät keskeisesti Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton käynnistämään lentokentän kehittämisyhteistyöhön.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää Ryanairin lentojen vähenemistä valitettavana, mutta uskoo vahvasti Lappeenrannan lentokentän tulevaisuuteen.

– Jo sijaintinsakin perusteella Lappeenrannan lentokenttä on vetovoimainen. Uskon, että nyt käynnistetyn kehitystyön tuloksena syntyvä maakunnallinen säätiöpohjainen kenttä lisää sen houkuttelevuutta, Jarva ennakoi.

Lappeenrannan lentokenttä siirtyy tavoiteaikataulun mukaisesti kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton perustaman säätiön omistukseen 1.1.2016.