Uusimmat

Ryanair hermostui Kreikan lentokenttämaksuista – siirtää koneet Chaniasta Saksaan

Ryanair siirtää Kreetan Chaniassa olevat matkustajakoneet Saksaan ja samalla yhtiö karsii tuntuvasti Kreikan sisäisiä lentoja vastalauseena korkeille lentoasemaksuille.

Ryanairin päätös ei näytä vaikuttavan Ryanairin lentoihin Kreikan Ateenan ja Lappeenrannan välillä, jotka alkavat toukokuussa ja kestävät kesäkauden.

Sen sijaan yhtiö karsii suuren osan Kreikan sisäisistä lennoista. Yhtiö on ilmoittanut lentävänsä Ateenasta Mykonosiin, Santoriniin ja Thessalonikiin, mutta muut reitit lopetetaan kesäkuun alussa.

Ryanair avasi Chanian tukikohdan keväällä 2013 ja kotimaan lennot alkoivat seuraavana vuonna.

Lentoyhtiön mukaan se siirtää vapautuvan kaluston Chaniasta ja Ateenasta Saksaan, jossa yhtiö lisää tuntuvasti lentoja Air Berliinin konkurssin myötä vapautuneilla reiteillä.

– Nykyiset Kreikan pääkentillä perittävät maksut kannustavat ainoastaan lentämään sesonkikaudella ja kansainvälisillä reiteillä, toteaa yhtiö lausunnossaan.

Yhtiön toimitusjohtajan mukaan Ryanair on lähestynyt Kreikan hallitusta, jotta maksuja alennettaisiin.

– Me emme ole hyväntekeväisyysjärjestö. Kirjoitimme useille ministereille, että alentakaa maksuja ja yritämme kehittää liikennettä. Mutta näin ei tapahtunut, toteaa toimitusjohtaja David O Brien.