Uusimmat

Ryanair avaa lentoyhteyden Saksan Alpeilta Saimaalle

Halpalentoyhtiö Ryanair avaa suoran lentoreitin Lappeenrannan ja Etelä-Saksassa sijaitsevan Memmingenin välille.

Yhtiö aloittaa suorat lennot lokakuun lopulla. Lentoja on kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Uusi reitti on osa Ryanairin Lappeenrannan talven 2020 lento-ohjelmaa, ja sitä lennetään maaliskuun loppuun 2021 asti. Yhtiö ei ole kertonut, jatkaako se lentoja kesäkaudella.

Memmingen on noin 43 000 asukkaan kaupunki reilut sata kilometriä Münchenistä lounaaseen, lähellä Sveitsin ja Itävallan rajaa.

Memmingen sijaitsee Baijerin osavaltiossa, joka on talviurheilun ystäville suosittu matkakohde.

Baijierin Alpeilla on rakennettuja rinteitä Karwendelin vuoristoalueella, Berchtesgadenissa tai Allgäussa. Laskettelun lisäksi esimerkiksi Tölzerissä on 200 kilometriä hiihtolatuja ja Ylä-Pfalzin metsässä tai Chiemgaun Alpeilla lumikävely on suosittu vapaa-ajanviettomahdollisuus.

Lappeenrannasta talvella suoria lentoja Keski-Eurooppaan

Ryanair avaa talvikauden alkaessa myös toisen uuden yhteyden. Lokakuun lopussa alkavat lennot Lappeenrannan ja Budapestin välillä.

Lisäksi koronpandemian takia keskeytyksessä olleet Berliinin lennot alkavat uudelleen. Näin Ryanairilla on kaksi suoraa yhteyttä Saimaan alueelta Saksaan.

Keväällä alkavat puolestaan suorat suorat lennot Itävaltaan, kun Ryanair alkaa lentää Lappeenrannan ja Wienin väliä maaliskuun lopussa 2021.

Lisäksi Ryanair jatkaa lentoja Milanon Bergamon ja Lappeenrannan välillä lokakuun lopussa.

Kaikki Lappeenrannan lentoaseman reitit on suunniteltu ympärivuotisiksi ja ne lennetään kaksi kertaa viikossa. Lappeenrannan lentoaseman matkustajamäärä nousee ensi vuonna 180 000 henkeen, mikäli kaikki suunnitellut reitit toteutuvat.

– Pyrimme rakentamaan ihanteellista reittivalikoimaa nimenomaan Saimaan alueen matkailun kasvua ja elinvoimaa ajatellen, sanoo Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro tiedotteessa.

– Vaikka matkustusrajoitusten vuoksi muutoksia suunnitelmiin välillä tulisikin, sovitut lentoyhteydet palaavat, kun tilanne sen sallii, Joro lisää.   

Ryanair supistaa tarjontaa syksyllä

Ryanair on ilmoittanut, että se vähentää lentotarjontaa syys- ja lokakuussa noin 20 prosentilla heikentyneen kysynnän takia. Varausten vähentymisen yhtiö kertoo johtuvan koronasta aiheutuvasta epävarmuudesta, ja matkustuksen vähentymisestä.

Supistusten takia Ryanair peruuttaa kokonaan Milanon Bergamon ja Lappeenrannan väliset lennot elokuun lopusta lokakuun lopulle, jolloin yhtiön talvikausi alkaa.

Mahdollista on, että koronavirustilanteen vuoksi Ryanair joutuu muuttamaan talven reittiohjelmaa myös Suomen lentojen osalta.