Uusimmat

Rovaniemen lentoasemalla avautuu joulukuussa uusi lappihenkinen ravintola Ahkio Kitchen & Bar

Rovaniemen lentoaseman lähtöselvitys

Joulukuussa valmistuvan Rovaniemen lentoaseman laajennuksen myötä palveluvalikoima laajenee entisestään.

Uusi ravintola avautuu lentoaseman porttialueelle joulukuussa 2019. Ahkio Kitchen & Bar tarjoaa asiakkailleen ravintola-, kahvila, baaripalvelut sekä matkamuistomyymälän, josta voi ostaa mukaan pienen palan Lappia kotiin vietäväksi. 

”Rovaniemen lentoaseman ravintopalvelut kiinnosti ilahduttavan monia toimijoita. Päädyimme yhteistyöhön SSP Finlandin kanssa, joka on pitkään lentoasemilla toiminut kokenut ja kansainvälinen yritys. Ahkiossa  panostetaan myös paljon viihtyvyyteen ja asiakkaan palvelukokemukseen” , sanoo Finavian liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Olli Väyrynen.

Ahkio Kitchen & Barin menu heijastaa Lapin eri vuodenaikoja 

Ahkion menussa huomioidaan vuodenajat ja Rovaniemelle saapuvat eri matkustajaryhmät.

”Keittiömme tarjoaa mahdollisuuden tutustua suosituimpiin suomalaisiin makuihin kuten lohikeittoon, poronlihaan ja paikallisen luonnon antimiin kuten lakkaan”, sanoo Ahkiota operoivan SSP Finlandin operatiivinen johtaja Anne Immonen.  

Ravintolan ruokalistalla on suomalaisia klassikkoruokia kuten lohikeittoa, paistettuja muikkuja ja poronkäristystä. Lappilaista elämystä etsiville tarjolla on Lapland tasting menu, josta löytyy paikallisia makua kuten esimerkiksi Lapin puhtaista vesistä  kalastettua nieriää ja kermaista korvasienikastiketta. Aasialaisia matkustajia silmällä pitäen listalta löytyy heille tuttuja ruokia paikallisella twistillä kuten ramenkeittoa porolla ja nieriäsushia.  

Ahkiossa on tilaa 720m2 ja 189 asiakaspaikkaa ja sisustuksen on suunnitellut suomalainen Studio Archibella. Sisustuksen teemana on luonnollisesti Lappi ja kahdeksan vuodenaikaa.

Sisustuksen värit on Lapin luonnosta. Ruskan syvän punaiset ja oranssit värit, taivaan ja tuntureiden sinisyys, luonnon vihreys, kullankeltainen keskiyön aurinko, musta ja valkoinen väri kumpuavat talvesta, hiekasta ja puista.

Rovaniemen lentoaseman matkustajaterminaali laajenee yli 75 %  

Rovaniemen lentoaseman matkustajatilat kasvavat nykyisestä 6 000 neliömetristä noin 10 500 neliömetriin. Lentoaseman tuntikapasiteetti nousee nykyisestä kolmesta koneesta viiteen. Uudet tilat lisäävät terminaalin avaruutta ja viihtyisyyttä. Rovaniemen reittivalikoima monipuolistuu laajennuksen valmistuttua, sillä Turkish Airlines aloittaa suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle joulukuussa 2019.

Nykyaikaista matkustajatilaa saadaan muun muassa matkatavaran luovutusaulaan, ja esimerkiksi kahvilatila laajenee nelinkertaiseksi. Terminaaliin asennetaan uusi koneeseen nousua nopeuttava matkustajasilta. Rovaniemen lentoasemalla on tämän jälkeen käytössä kolme siltaa.