Uusimmat

Qatar Airways avasi maailman pisimmän lentoreitin Aucklandiin

Qatar Airways on avannut maailman pisimmän kaupallisen lentoreitin Dohan ja Uudessa Seelannissa sijaitsevan Aucklandin välillä. Samalla on avautunut uusi yhteys Helsingistä Dohan kautta Uuteen Seelantiin.

Qatarin Airwaysin lento QR920 Dohasta laskeutui Aucklandin kiitotielle sunnuntaina heti auringonnousun jälkeen kello 07.25. Koneen lento Qatarista Uuteen Seelantiin kesti 17 tuntia 30 minuuttia ja oli pituudeltaan 14 535 kilometriä. Kone ylitti pitkällä lennolla kymmenen aikavyöhykettä. Paluulento Dohaan kestää tunnin vähemmän.

Lennolla on neljä ohjaajaa ja 15 matkustamohenkilökuntaan kuuluvaa. Lennolla kului 1100 kuppia kahvia ja teetä, noin 2000 kylmää juomaa sekä 1036 ruoka-annosta.

Aucklandin lentoaseman palokunta tervehti Qatar Airwaysin konetta perinteisellä ensilennon vesitervehdyksellä.

Auckland on Qatar Airwaysin ensimmäinen reittikohde Uudessa Seelannissa.

– Uuden reitin avaaminen Aucklandiin on tärkeä virstanpylväs Qatar Airwaysille ja tarjoamme nyt hyvät yhteydet Dohan kautta Euroopan ja Uuden Seelannin välillä, sanoo Qatar Airwaysin toimitusjohtaja Akbar Al Baker.

– Odotamme uuden yhteyden lisäävän tuntuvasti matkailua Uudessa Seelannissa, erityisesti Qatarista, Persianlahdelta ja Euroopasta, sanoo Aucklandin lentoaseman toimitusjohtaja Adrian Littlewood.

Qatar Airways lentää reittiä päivittäin Boeing 777-200LR-konetyypillä, jossa on 42 paikkaa Business Classissa ja 217 istuinta turistiluokassa. Liikemiesluokassa matkustusmukavuutta lisäävät täysin vuoteeksi kääntyvät istuimet ja ruhtinaallinen 78 tuuman istuinväli.

Pitkää lentoa varten koneen viihdejärjestelmään on ladattu yli 3 000 erilaista videota ja audiota.

Lento QR920 lähtee Dohasta yöllä kello 02.50 ja saapuu Aucklandiin seuraavana päivänä kello 05.00. Paluumatkalle kone lähtee kello 14.40 ja lasketuuu Dohaan saman päivän iltana kello 22.10. Lennoille on yhteys myös Helsinki-Vantaalta.

Matkustajien lisäksi uusi lento on myös tärkeä rahtiyhteys, sillä koneen ruumaan mahtuu 116 tonnia rahtia

Tähän asti pisin lentoreitti on ollut Emiratesin reitti Dubaista Aucklandiin, jonka yhtiö aloitti maaliskuussa 2016. Yhteys on kuitenkin noin 300 kilometriä lyhyempi.