Uusimmat

Pyhä-Luostolle maksuton revontulihälytys

Pyhä-Luostolla otetaan käyttöön reaaliaikainen Realtime-revontulihälytysjärjestelmä.

Pyhä-Luosto on ensimmäinen matkailualue, joka tarjoaa palvelun maksuttomana kaikille matkailualueella vieraileville asiakkaille.

Palvelun käyttö edellyttää, että asiakkaalla on mobiililaitteessaan käytössä datayhteys tai halutessaan hän voi hyödyntää alueella yritysten tarjoamia maksuttomia wifi-verkkoja. Palvelun voi tilata myös tekstiviestillä.

Kun revontulet ovat nähtävissä matkailualueilla antaa mobiililaite äänimerkkihälytyksen. Revontulien näkyminen taivaalla kestää yleensä muutamista minuuteista parhaimmillaan jopa tuntiin, jos sääolosuhteet ovat ihanteelliset.

Revontulet yhdistetään usein talveen ja lumelliseen ajankohtaan mutta revontulikausi alkaa jo syyskuussa iltojen hämärtyessä. Marraskuussa 2018 käyttöönotettava hälytysjärjestelmä toimii alueella syyskuun 1. päivästä alkaen.

Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä on rovaniemeläisen Reijo Kortesalmen tuotekehityksen tuloksena syntynyt tuote. Revontulihälytysjärjestelmän antama informaatio revotulien näkyvyydestä perustuu Pyhällä ja Luostolla sijaitsevien paikallisten sensoreiden analysoimaan tietoon.