Uusimmat

Oulun lentoaseman pysäköintialue laajenee kesällä 2019

Oulun lentoasema. Kuva: Finavia

Oulun lentoasemalla on aloitettu uuden pysäköintialueen rakentaminen, joka tuo noin 300 uutta pysäkäintipaikkaa.

Uudet pysäköintipaikat tulevat käyttöön syksyllä 2019. Lisäpaikat ovat tarpeen erityisesti ruuhkaisina loma-aikoina, jolloin matkustajia on liikkeellä tavanomaista enemmän.

Lähellä terminaalia sijaitsevilla pysäköintialueilla on nykyisin noin 1300 paikkaa. Uusista pysäköintipaikoista noin sataan tulee sähkötolppa auton lämmittämistä varten.

–Haluamme autolle paikan löytämisen olevan asiakkaalle mahdollisimman yksinkertaista, myös ruuhkaisina loma-aikoina, kertoo Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen.

Kaksi pysäköintivyöhykettä ja sähköautojen latausmahdollisuus

Uusien paikkojen lisäksi aluetta selkiytetään muodostamalla kaksi pysäköintivyöhykettä nykyisten P1-, P2, P3- ja pikaparkkialueiden sijaan.

Sähköautoa on tällä hetkellä mahdollista ladata P1-alueella. Lämmitys- ja latauspalvelut kuuluvat pysäköintimaksun hintaan.

Pikaparkki- ja P2-alueilla on puolestaan 20 minuuttia ilmaista pysäköintiaikaa matkustajien saattajia ja vastaanottajia varten.

Oulun lentoasema on tällä hetkellä matkustajamäärältään Suomen toiseksi suurin. Noin miljoona matkustajaa lentää aseman kautta vuosittain.