Uusimmat

Olutmatkailusta uusi valtti Saimaan alueelle

Suomalaisista pienpanimo-oluista on tulossa uusi matkailuvaltti Saimaan alueelle. Itävaltalaiset turistit saavat esimakua suomalaiseen olutkulttuuriin ja Slow-down -elämyksiin, kun Laudamotion aloittaa suorat lennot Wienistä Lappeenrantaan.

Itävalta on olutmaa, jossa juodaan olutta vuodessa 109 litraa henkeä kohden. Pienpanimoiden oluet kasvattavat merkitystään, kun kuluttajat hakevat uusia makuelämyksiä sekä erikoisoluita, kuten luomu- tai gluteenittomia oluita.

– Itävaltalaiset kuluttajat siirtävät enenevässä määrin alkoholikulutustaan kalliimpiin ja laadukkaampiin tuotteisiin, mikä avaa uusia mahdollisuuksia suomalaisten yritysten innovatiivisille panimotuotteille, kertoo Business Finlandin elintarvike- ja juomapuolen markkinamahdollisuusprosessista vastaava Lili Lehtovuori.

Siksi suomalaisten pienpanimoiden tuotteiden uskotaan kiinnostavan itävaltalaisturisteja, kun Laudamotion aloittaa suorat lennot Lappeenrantaan keväällä 2020.

Samalla itävaltalaisille tarjoutuu mahdollisuus nauttia suomalaisen järvimaiseman rauhallisuudesta eli Slow Down -kokemuksesta.

Slow-down -kokemus, Suomen matkailun myyntivaltiksikin noussut elämys tarkoittaa hidastamista ja hetkessä nauttimista. Euroopan suurin järvialue tarjoaa laadukkaiden pienpanimo-oluiden lisäksi paljon mielenkiintoista nähtävää matkailijoille.

– Itävaltalaisten matkailu on kasvanut lupaavasti vuodesta 2015 alkaen tuplaten volyymin Suomeen. Lapin suorien lomalentojen ohella myös Saimaan voi nyt saavuttaa helposti Wienistä ja uskomme Suomen kesän mahdollisuuksiin edelleen kasvattaa matkailukysyntää Itävallassa, toteaa saksankielisten maiden markkinavastaava Jyrki Oksanen Visit Finlandilta.