Uusimmat

Norwegianin yksikkötuotot kasvoivat ja käyttöaste parani kesäkuussa

Norwegian kuljetti kesäkuussa lähes 3,5 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä väheni, mutta lennot tuottivat aiempaa paremmin.

Kaikkiaan 3 475 337 matkustajaa valitsi Norwegianin lennot kesäkuussa. Se on 21 948 vähemmän kuin samassa kuussa viime vuonna.

Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi seitsemällä prosentilla ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi viidellä prosentilla. Käyttöaste oli 91,5 prosenttia, nousua yksi prosenttiyksikkö.

– Liikennemäärä on kesäkuussa hieman pienempi viime vuoden kesäkuussa. Kaukoreiteillä matkustajamäärä on kuitenkin huomattavasti korkeampi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian tulosta heikensi kuitenkin se, että yhtiön 18 Boeing 737 MAX -konetta on maassa, jolloin yhtiö voi tarjota aiempien vuosien tapaan kalustoa matkanjärjestäjien charter-lennoille.

– Kesäkuussa vastaanotimme yhden Boeing 787 Dreamlinerin lentolaivastoomme, jossa on nyt 36 uutta ja aiempaa polttoainetehokkaampaa kaukolentokonetta. Jatkamme täysin strategiamme mukaisesti työtämme kasvusta kannattavuuteen, jatkaa Bjørn Kjos.

Norwegianin yksikkötuotto oli kesäkuussa kymmenen prosenttia korkeampi kuin samana ajankohtana viime vuonna.