Uusimmat

Norwegian lopettaa suorat lennot Helsingistä Dubaihin

Halpalentoyhtiö Norwegian vähentää suoria lentoja Helsingistä ja lopettaa tammikuussa lennot Dubaihin.

Yhtiö on lentänyt Helsingin ja Dubain välillä kuudesti viikossa. Lennot lähtevät Helsingistä illalla ja paluulento Dubaista aamuyöllä siten, että kone palaa Helsinki-Vantaalle aamulla.

Dubaista 11. tammikuuta Helsinki-Vantaalle palaava kone päättää tällä erää yhtiön suorat lennot. Jatkossa Dubaihin on mahdollista lentää Norwegianilla Oslon ja Tukholman kautta.

Suoralla reitillä lentoaika on ollut noin seitsemän tuntia, mutta koneenvaihto esimerkiksi Tukholmassa lähes kaksinkertaistaa matkustusajan.

Myös suorat lennot Madridiin päättyvät

Dubain ohella suorat lennot päättyvät myös Espanjan Madridiin. Yhtiö lentää 11. tammikuuta asti Madridiin suoraan Helsinki-Vantaalta kahdesti viikossa maanantaisin ja perjantaisin.

Suorien lentojen päätyttyä Norwegian kuljettaa Madridiin menevät matkustajat Helsinki-Vantaalta Lontoon, Kööpenhaminan, Tukholman ja Oslon kautta. Samalla lentoaika lähes kaksinkertaistuu, sillä suorilla lennoilla Espanjaan on päässyt hieman yli neljässä tunnissa ja jatkossa matkaan on varattava yli seitsemän tuntia.

Yhtiö ei ole kertonut palaavatko Madridin suorat lennot kesäkauden päätyttyä.

Reittien karsimisen taustalla ovat kallistunut polttoaine, ja yhtiön säästöohjelma. Yhtiö pyrkii etsimään tuntuvia säästöjä karsimalla kannattamattomia reittejä keväällä ja kesällä 2019.