Uusimmat

Michelin-tähdellä palkittu keittiöpäällikkö tuo kiinalaismakuja Finnair business-luokkaan

Finnair tuo yhteistyössä kiinalaisen keittiöpäällikkö DeAille Tamin kanssa moderneja kiinalaisia makuja business-luokan asiakkailleen, jotka matkustavat Finnairin reiteillä Kiinasta Helsinkiin.

Keittiöpäällikkö Tamin luomia ateriakokonaisuuksia tarjoillaan Finnairin business-luokassa kaikilla kaukolennoilla Kiinasta Helsinkiin 5. joulukuuta 2019 alkaen.   

DeAille Tam on Hongkongissa syntynyt palkittu keittiöpäällikkö, joka on työskennellyt huippuravintoloissa kolmella mantereella. Hän sai ensimmäisenä naisena Kiinassa arvostetun Michelin-­tähden vuonna 2018.

Keittiömestari Tam on tehnyt yhteistyötä useiden kansainvälisten brändien kanssa. 

Finnairin business-luokan asiakkaille Tam on luonut modernin, kiinalaisen keittiön inspiroiman menun, jossa itä kohtaa lännen herkullisessa muodossa. 

”Yksi intohimoistani on tuoda kiinalaista ruokakulttuuria laajemmalle yleisölle ja mielestäni lentokone on täydellinen paikka tuottaa unohtumattomia ruokaelämyksiä”, keittiömestari DeAille Tam sanoo.

”Olemme innoissamme saadessamme tarjota asiakkaillemme Tamin luomia moderneja kiinalaisia makuja ”, sanoo Finnairin lento-, ruoka- ja juomakonsepteista vastaava Maarit Keränen.

Ensimmäinen menu sisältää alku- ja pääruoan: 

*Marinoituja rapuja ja tomaattihyytelöä, herneitä, rapeita tarolastuja ja valkosipulikastiketta  

*Häränpihvi sekä mustapippurihilloketta, hunajaa, pikkelöityä kiinanpippuria, bataattia ja vesikrassilientä  

Finnair aloitti Signature Chef -ohjelmansa vuonna 2013, ja on siitä lähtien tehnyt yhteistyötä useiden maineikkaiden keittiöpäälliköiden kanssa. Ohjelmassa on ollut mukana nimekkäitä keittiöpäälliköitä Suomesta, Japanista, Kiinasta, Koreasta ja Yhdysvalloista.