Uusimmat

Matkavekan kesän 2018 suosituimmat matkakohteet

Pärnu

Matkavekka on julkaissut kesän 2018 suosituimmat matkakohteet. Suomalaiset matkustavat tänäkin vuonna Välimeren alueelle.

Matkavekka lentää top 5 -rantalomakohteisiin suoraan Helsinki-Vantaalta. Matkakohteissa yhtiöllä on suomenkielinen opaspalvelu.

Poikkeuksen tekee Virossa sijaitseva Pärnu, jonne matkataan Länsiterminaalista laivalla ja Tallinnasta edelleen bussilla.

Pärnun nousu top 5-listalle on ymmärrettävää, sillä se on lyhyen matkan päässä Suomesta ja pitkä hiekkaranta sopii lapsiperheille matalavetisen ja nopeasti lämpenevän lahden ansiosta.

Pärnu on Viron merkittävin lomakeskus, ja sieltä löytyykin lukuisia erityyppisiä Spa-kohteita, suurista vesipuistoista aina intiimeihin ja perinteikkäisiin kylpylöihin ja hotelleihin.

Sunny Beach, Bulgaria

Mustanmeren rannalla sijaitseva Bulgarian Sunny Beach on tunnettu pitkästä rannastaan. Ranta on matala ja sopii siksi myös lapsiperheille. Alueen ilmasto on suomalaisille miellyttävän lämmin, eikä tukalan kuuma.

Elafonissi, Kreikka

Kreikka on vuodesta toiseen pysynyt suomalaisten suosituimpien matkakohteiden kärjessä kesäkaudella.

Kreikka tarjoaa monenlaista maisemaa korkeista vuoristoista ja syvistä rotkoista viljaviin tasankoihin ja pohjoisrannikon loiviin hiekkarantoihin.

Elafonissin hiekkarantaa Kreetassa kutsutaan usein Kreikan upeimmaksi. Sen hieman punertava hiekka ja syvän turkoosi meri tekevä näkymästä maagisen.

Dubrovnik, Kroatia

Adrianmeren rannalla Kroatiassa sijaitseva Dubrovnik on viime vuosina lisännyt tuntuvasti suosiotaan matkakohteena, eikä syyttä.

Kaupungissa on useita pikkukivirantoja ja muutama hiekkaranta, joille pääsee helposti kävellen.

Dubrovnik on vilkas matkakohde, jossa on lukuisia ravintoloita, yöklubeja ja baareja – mutta myös rauhalliseen lomanviettoon sopivia alueita ja ravintoloita.

Hua Hin, Thaimaa

Hua Hin on myös Thaimaan kuninkaallisten lomapaikkana, ja kaupunki on Thaimaan vanhimpia rantalomakohteita.

Lähes viiden kilometrin mittainen Hua Hinin ranta sijaitsee Siaminlahdella Thaimaassa. Ranta on vilkas ympäri vuoden ja se tarjoaa matkailijalle kaikki tarvittavat palvelut ravintoloista vesiurheiluun.

Matkavekan top 5-lomakohteet kesä 2018

1. Pärnu, Viro
2. Sunny Beach, Bulgaria
3. Elafonissi, Kreikka
4. Dubrovnik, Kroatia
5. Hua Hin, Thaimaa