Uusimmat

Lentoliikenne palautuu pandemian hellittäessä – Finavian kentiltä lentoja 130 kohteeseen

Lentoyhteydet ovat pandemian jäljiltä palautumassa sekä Helsinki-Vantaalle että alueellisille lentokentille.

Suoria lentoja Finavian lentoasemilta on eri puolille maailmaa yli 130 kohteeseen. Kesäkuussa Helsinki-Vantaan kiitoteiltä nousee jo liki 200 lentoa päivässä.  

Finnair lentää Helsinki-Vantaalta kesäkaudella lähes 70:ään Euroopan kohteeseen sekä useita kaukoreittejä. Uusina kohteina yhtiö lentää kesäkaudella Dallasiin ja Seattleen.

Lisäksi Helsinki-Vantaalta pääsee suorilla lennoilla Yhdysvalloissa Los Angelesiin, New Yorkiin ja Chicagoon.

Aasiassa Finnair lentää Bangkokiin, Delhiin, Hongkongiin, Tokioon, Shanghaihin, Souliin, Singaporeen ja uutuuskohteeseen Mumbaihin. 

Norwegian lisää lentoja Helsinki-Vantaalta

Norwegian avaa Helsinki-Vantaan tukikohtansa uudelleen ja lentää kesällä 27 kohteeseen.

Norwegianilla pääsee muun muassa Kreetalle Haniaan, Kyprokselle Larnakaan, Espanjaan Palma de Mallorcalle, Etelä-Ranskaan Nizzaan ja Kroatiaan Splitiin.  

Ryanair ja Pegasus Airlines aloittavat lennot Helsinki-Vantaalta

Halpalentoyhtiöiden tarjonta lisääntyy merkittävästi kesäkaudella, kun Ryanair, Vueling ja Pegasus Airlines lentävät Helsinki-Vantaalle.

Euroopan suurin lentoyhtiö Ryanair lentää Helsinki-Vantaalta neljään kohteeseen: Espanjaan Alicanteen ja Barcelonaan, Italiaan Venetsiaan ja Kroatiaan Zadariin.

Turkkilainen Pegasus Airlines puolestaan avaa uuden reitin Istanbulin Sabiha Gökçenin lentokentälle, joka sijaitsee Turkissa Aasian puolella. Yhtiö jatkaa myös lentojaan Turkin Antalyaan. 

Myös Turkish Airlines jatkaa lentoja Helsinki-Vantaalta Istanbulin kentälle.

Helsinki-Vantaalle ovat palaamassa myös muun muassa Icelandair, Czech Airlines, Sun Express, joiden myötä voi matkustaa suorilla lennoilla Reykjavikiin, Prahaan, Izmiriin ja Antalyaan.

Myös lentoyhtiö Vueling aloittaa lennot uudelleen Barcelonaan ja Agean Airlines Ateenaan. Blue Air jatkaa lentämistä Helsingistä Romanian Bukarestiin ja Easyjet Berliiniin. 

Alueellisilta lentoasemilta yhteyksiä lomakohteisiin

Myös Tampere-Pirkkalan, Turun ja Rovaniemen lentoasemilta on yhteyksiä Keski- ja Etelä-Eurooppaan.

Ryanair jatkaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalta suoria lentoja Lontooseen. Air Baltic aloittaa lennot Espanjaan Malagaan, Saksaan Frankfurtiin ja Müncheniin, Kreikan saaristoon Rodokselle sekä Osloon ja Kööpenhaminaan.

Lisäksi yhtiö on myös lisännyt Riikan-vuorojaan. SAS puolestaan lentää Tampere-Pirkkalasta Tukholmaan. 

Air Baltic jatkaa Riikan-lentojaan myös Turun lentoasemalta. Wizz Air lentää Turusta Puolan Gdanskiin ja Makedonian Skopjeen. Yhtiön reittisuunnitelmat kattavat myös Turun ja Rooman väliset lennot myöhemmin tänä vuonna. 

Talvikaudella avautuu Rovaniemeltä uusia yhteyksiä, kun Ryanair talven matkailusesongin ajan Rovaniemelle Dublinista, Brysselistä ja Lontoosta.

lähde: Finavia