Uusimmat

Legendaarinen hotelli Crowne Plaza Helsinki – Hesperia avautui uusiutuneena

Suurimman muutoksen kokivat Crowne Plaza Helsinki – Hesperian katutason hotelliaula, ravintolat, vastaanotto sekä hotellin lähes 350 huonetta.

Uudistusprojekti kesti lähes kymmenen kuukautta, jolloin hotelli oli kokonaan suljettuna.

Hotellin hyvin varusteltujen standard-huoneiden lisäksi tarjolla on tilavia superior-huoneita ja Junior Suitet, jotka tarjoavat lisämukavuutta.
Mahdollisimman hyvän nukkumismukavuuden takaa Sleep Advantage -uniohjelma.

Yhdeksännen kerroksen Club-huoneet ja sviitit tarjoavat arjen ylellisyyttä ja luksusta sekä oman Club Loungen, jossa on tarjoilua aamusta iltaan.

Hotellin lobbybaari

Varaa huone booking.comista: Crowne Plaza Helsinki – Hesperia

Ravintola Hesperia palaa takaisin

Tyylikäs ja tunnelmallinen Hesperia Restaurant & Bar on katutason näkyvimmällä paikalla. Uusi ravintola, aulabaari sekä elegantti hotelliaula muodostavat viihtyisän kokonaisuuden, ikään kuin olohuoneen niin hotellivieraille kuin kaupunkilaisille.

­– Ravintolan nimi ja menun klassikkoannokset sekä baarin menneiden vuosien suosikkidrinkit kunnioittavat hotellin historiaa. Yökerhoa emme tuo takaisin, mutta sambakarnevaalit saatetaan nähdä vielä tähän päivään tuotuna, sanoo hotellinjohtaja Saija Savela-Palovaara.

Hotellin aamiaishuone on yksi kaupungin tyylikkäimmistä, jossa myöskin kaupunkilaiset voivat poiketa. Lisäksi Hesperia-ravintola on avoinna lounasajasta iltamyöhään.

Hotellissa on standardi-huoneiden lisäksi superior-tason huoneita ja sviittejä.

Lähiympäristö inspiroi uuteen ilmeeseen

Hotellin uudistamiseen valikoitui kansainvälisestikin ansioitunut suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

­– Toimistollemme tämä oli unelmaprojekti. Oli mahtavaa päästä herättelemään Hesperian kaltaista aikansa huippusuunnittelijoiden luomusta uuteen kukoistukseen, sanoo projektista vastannut sisustussuunnittelija Vertti Kivi.

­– 70-luvulta periytyvässä glamouria tihkuvassa historiassa oli mistä ammentaa. Tavoitteenamme oli luoda hotelliin tämän ajan ja Hesperian henkeen sopiva ylellinen, mutta lämminhenkinen tunnelma ja tuoda se tähän päivään tekemällä siitä helpommin lähestyttävän.

Hesperia Restaurant & Bar

Uudistuksen yhteydessä kulkureittejä sekä sisääntulon paikka ovat muuttuneet, ja aulan yhteyteen on luotu olohuoneenomaisia oleskelu- ja työskentelytuloja, jotka ovat myös kaupunkilaisten käytössä.

­– Avasimme hotellia ajatuksellisesti myös Töölönlahden suuntaan hyödyntämällä Töölönlahden inspiroimia graafisia aiheita aulan lisäksi huoneissa. Yhdistämällä rakennuksen ryhdikkäisiin elementteihin pyöreämpimuotoisia kalusteita ja mattografiikoita saimme aulakerrokseen toivomaamme kepeän flown, joka kutsuu viihtymään, kertoo Kivi.

Hotellin aulassa on myös työtila

Crowne Plaza Helsinki – Hesperia

  • Rakennettu 1972, uudistus ja Crowne Plaza avaus 2005, uudistus 2020
  • 349 huonetta ja sviittiä, Club Lounge
  • Hesperia Restaurant & Bar 180 paikkaa
  • Työskentelytilaa aulassa
  • 15 kokoustilaa ja Hesperia Ballroom
  • Maksullinen parkkihalli 70 ajoneuvolle
  • Autopesula
  • Kuntokeskus Forever Töölö

Varaa huone booking.comista: Crowne Plaza Helsinki – Hesperia