Uusimmat

Lasten kanssa lomalle Thaimaahan – vesipuistoja, minigolfia, museoita ja akvaarioita

Thaimaa kuuluu pohjoismaalaisten matkailijoiden suosituimpiin kaukokohteisiin, sillä se sopii hyvin myös lapsiperheiden lomanviettoon.

Suosikkikohteissa Phuketissa ja Krabissa on tarjolla lapsille sopivaa tekemistä ja nähtävyyksiä. Lapsia kiinnostavat esimerkiksi vesipuistot, minigolf, akvaariot ja museot. Lisäksi monet saaren hotelleista järjestävät lapsille ohjattua toimintaa.

Esimerkiksi Karonin ja Katan rantojen välissä sijaitsevassa esihistoriallisessa teemapuistossa pääsee pelaamaan minigolfia jännittävissä puitteissa, sillä 18-reikäisen radan varrella on valtavia dinosauruksia.

Vaikuttavat valo- ja äänitehosteet viimeistelevät elämyksen. Pelin jälkeen voi nauttia aterian Kiviset ja Soraset -teemaravintolassa. Esihistoriallisesta golfpäivä sopii sekä lapsille että aikuisille.

Splash Jungle -vesipuisto

Rannalla auringonoton sijaan voi suunnata Splash Jungle -vesipuistoon. Mai Khaon rannalla sijaitsevassa puistossa on useita vesiliukumäkiä ja muuta tekemistä koko päiväksi.

Pikkulapsia kiinnostavat lasten akvaario ja liukumäkiallas.

Baan Teelanka – ylösalainen talo

Kolmikerroksisessa ja 13 metriä korkeassa talossa on kaikki päälaellaan.

Sisäänkäynti on siis luonnollisesti katolla. Takapihalla odottaa lumoava labyrintti, jossa seikkaileminen on kiva elämys koko perheelle.

Lisähaastetta haluavien ja itsevarmuutta uhkuvien perheiden kannattaa suunnata lisäksi Chamber of Secrets -peliin etsimään pakoreittiä lukitusta huoneesta. Ratkaisu löytyy lopulta erilaisten johtolankojen avulla.

Sekä ylösalainen talo, labyrintti että pakopeli sijaitsevat lähellä Bypass Roadia Phuketin pohjoisosassa.

Phuket Trickeye Museum

Trickeye Museum on sopiva vierailukohde, jos haluat muutamaksi tunniksi suojaan auringonpaisteelta.

Kyseessä on interaktiivinen kolmiulotteisten maalausten näyttely, jossa kävijät pääsevät tehokeinojen ansiosta osaksi maalauksia. Luvassa on siis erinomaisia valokuvausmahdollisuuksia ja hauskoja hetkiä koko perheelle.

Perheportretin voi ottaa esimerkiksi kävelyllä huteralla sillalla ylös pilvien yläpuolella. Kävijä voi myös hyppää lentävän maton kyytiin, nyrkkeillä Mike Tysonia vastaan televisioruudulla tai paeta valtavaa krokotiilia.

Sirinat National Park

Phuketin luoteispuolella sijaitsevassa kauniissa Sirinatin kansallispuistossa on kolme merkittävää hiekkarantaa – Nai Yang, Nai Thon ja Mai Khao.

Rannoilla pesii neljä uhanalaista merinahkakilpikonnien lajia. Ne laskevat munansa rannalle vuosittain marraskuun ja helmikuun välillä. Puisto tarjoaa tilaisuuden tutustua uskomattomiin sammakkoeläimiin ja villiin luontoon lähietäisyydeltä.

Phuket Aquarium

Perheille sopivassa akvaariossa on satoja trooppisia ja eksoottisia merieläimiä. Touch Poolissa kävijät saavat tietoa meritähdistä ja merimakkaroista ja pääsevät koskettamaan niitä varovasti. Kävely vedenalaisen tunnelin läpi on huima elämys, sillä tunnelissa pääsee ihan lähelle haita, keihäsrauskuja, meriahvenia ja monia muita kaloja.

Krabi

Krabi on täydellinen lomakohde rentoutumista kaipaaville perheille.

Siellä on maan parhaisiin lukeutuvia rantoja, joilla lapset pääsevät tutustumaan uskomattomiin mereneläviin. Seudulla on myös runsaasti kivoja retkikohteita sekä melontamahdollisuuksia ja saarihyppelyitä.

Krabin lapsiystävällinen tunnelma ja monenlaiset harrastemahdollisuudet takaavat, että perheille riittää ajanvietettä koko matkan ajaksi.

Neljän kohteen saarihyppely

Sseikkailunhaluinen lomailija voi tutustua seudun moniin kauniisiin saariin. Yksi kuuluisimmista ja suosituimmista saarihyppelyistä on neljän saaren kierros, jolla käydään Koh Morilla, Koh Tubilla, Koh Gailla (Chicken islandilla) ja Koh Podalla.

Ao Nangista starttaavalla retkellä pääsee ihailemaan Thaimaan upeita maisemia. Kulkuvälineeksi voi valita joko pikaveneen tai pitkähäntäveneen.

Krabi Aquarium

Krabin ulkoilma-akvaario sopii kaikille uhanalaisten lajien suojelusta kiinnostuneille.

Akvaario kuuluu Thaimaan rannikkoresursseja hallinnoivan yksikön alaisuuteen, ja sen ensisijaisena tavoitteena on saada uhanalaiset lajit lisääntymään suojellussa merivesiympäristössä.

Monet lajeista vapautetaan myöhemmin Andamaanienmereen, jossa ne auttavat osaltaan kasvattamaan tiettyjä kalapopulaatioita.

Akvaariossa esillä olevat kalalajit vaihtelevat sen mukaan, minkä lajin milloinkin toivotaan lisääntyvän. Esimerkkejä akvaarion asukkaista ovat hait, keisarikalat, kilpikonnat ja Nemoa etsimässä -elokuvan tunnetuksi tekemät vuokkokalat.

Akvaario sijaitsee Ao Nam Maossa kalastusministeriön tontilla, ja alueeseen saa tutustua ilmaiseksi ja omassa tahdissa.

Krabi Fun Park

Tämä Baan Laem Phossa, Ao Nangin ja Krabin kylän välissä sijaitseva puisto ei sovellu heikkohermoisille. Siellä tutustutaan sademetsään liitämällä puusta toiseen vaijeriliu’uilla ja kävelemällä korkealla ilmassa köysien varassa.

Todella huimapäisille on tarjolla omat vaijeriliukunsa ja polkupyöräilyä ilman halki. Harry Potter -fanit voivat kokeilla, saavatko luudan lentämään omilla noitataidoillaan.

Krabi Fun Park soveltuu sekä lapsille että aikuisille, mutta radoille pääsevät vain vähintään 120 cm pitkät lapset.

Krabi Kart Speedway

Krabin mikroautorata sijaitsee Krabin kylän ja Ao Nangin välissä.

Mukavasti mutkittelevan radan varrella on upeita kalkkikivikallioita. Pikkulapset pääsevät radalle kahdenistuttavissa autoissa yhdessä aikuisen kanssa. Radan välittömässä läheisyydessä on värikuularata Paintball Park, joka sopii adrenaliinintäyteiseksi aktiviteetiksi teineille ja heidän vanhemmilleen.

Melontaa Krabissa

Krabin rauhallisiin rantoihin kannattaa tutustua kanootista käsin.

Lähde opastetulle retkelle kanjoneihin, luoliin ja mangrovemetsiin. Matkan varrella törmäät usein moniin eri lintulajeihin ja apinoihin.

Pikkulapset istuvat turvallisesti vanhempiensa jalkojen välissä, ja kokeneemmat seikkailijat voivat lähteä reiteille myös omin päin ilman opasta.

Tree Top Adventure Park

Tämä jännittävä puisto on uskomaton elämys kaikille seikkailunhaluisille ja tarjoaa mainiota ajanvietettä Krabin-loman aikana.

Puistossa voi muun muassa liitää vaijeriliu’uilla, keinua Tarzan-keinuissa, kävellä yläilmoissa, lentää rullalaudalla ja tasapainoilla heiluvilla lavoilla.

Puisto soveltuu vain vähän vanhemmille lapsille, koska osallistujien vähimmäispituus on 140 cm.