Uusimmat

Lappeenrannasta useita risteilyjä Saimaalle ja saaristoon

Tänä kesänä Lappeenrannan satamasta on tarjolla useita päivittäisiä Saimaan valloitukseen. Tarjontaan kuuluvat muun muassa kanava-, saaristo- ja tilausristeilyt sekä matkat Puumalaan, Savonlinnaan ja Ilkonsaareen sekä Venäjän rajalle. 

Paikallisen matkanjärjestäjän Saimaa Travelin risteilykausi alkaa 29. kesäkuuta ja päättyy 21. elokuuta.

– Meillä on tälle kesälle yli 20 erilaista risteilytuotetta Lappeenrannasta Saimaalle. Päiväristeilyjä Puumalaan on yleensä kolmesti viikossa ja Savonlinnan risteilyjä neljä kertaa kesän aikana, sanoo Saimaa Travelin palvelupäällikkö Suvi Laine.

Savonlinnaan voi tehdä reittimatkan yhteen suuntaan, yöpyä hotellissa Savonlinnassa tai toteuttaa päiväristeilynä Lappeenrannasta laiva-bussi- tai bussi-laiva -yhdistelminä.

Saimaan kanavalle ja Venäjän rajalle risteillään kaksi kertaa viikossa.

– M/S Carelia risteilee läpi kaikkien kolmen Suomen puolella sijaitsevan Saimaan kanavan sulun aina Venäjän rajalle asti, jossa käännytään ja palataan kanavaa pitkin takaisin Lappeenrannan matkustajasatamaan.

Lappenrannan matkustajasatamassa sijaitseva laivaravintola Prinsessa Armaada

Laine kertoo, että Saimaa Travelin kautta risteilyihin voidaan liittää hotellipaketteja, ja yhteistyöhotelleina toimivat Original Sokos Hotel Lappee ja hotelli Rakuuna.

– Puumala-päiväristeilyyn voi yhdistää kahden hotelliyön viipymisen Lappeenrannassa.

– Saimaan kanavan ja Venäjän rajalle ulottuvaan risteilyyn voi puolestaan paketoida mukaan yhden yön Lappeenrannassa. Samaan pakettiin voi myös liittää opastetun torstaikierroksen linnoituksessa, joka on varattavissa myös muille kuin risteilymatkustajille.

Saimaa Travelin risteilyalus on M/S Carelia, jonka kotisatama on Lappeenranta. Kaikki valmispaketit, joihin sisältyy kuljetus, alkavat ja päättyvät Lappeenrannassa. Tarvittaessa myös Savonlinnasta ja Puumalasta alkaviin risteilyihin on kuljetus.

Kanava- ja saaristoristeilyjä M/S Camillan ja M/S Saimaa Margaretan kyydissä

Karelia Linesin M/S Camillan matkassa pääsee nauttimaan kanava-, saaristo- ja Pien-Saimaa -risteilyelämyksistä. Kanavaristeilyllä pääsee kokemaan Saimaan kanavan sulutuksen, ja kanava-saaristo -illallisristeilyllä viihtymään myös upeissa saaristomaisemissa.

M/S Camillalla voi matkata myös halki Suur-Saimaan ja Pien-Saimaan maisemien. Karelia Linesilla on lisäksi tarjolla erilaisia tilausristeilyjä sekä erityisesti lapsiperheiden mieleen oleva merirosvoseikkailu aarre-etsintöineen Saimaan kanavan maisemissa.

Myös Saimaan Risteilyjen M/S Saimaa Margareta risteilee kesällä Saimaan kanavalle ja saaristossa. 

Saimaan Geopark-kohteeseen laivalla  

M/S Heidi tutustuttaa Ilkonsaareen, joka on Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohde. Kulttuurillisen lisän saarelle tuovat sinne rakennetut useat ortodoksiset tsasounat.

M/S Heidi matkaa Ilkonsaareen lauantaisin 30. syyskuuta saakka.

Lappeenrannasta voi lähteä nauttimaan Saimaasta myös saunalautan kyytiin.