Uusimmat

Lapland Hotelsin kaupunkihotellien aamiainen sai kunniamaininnan

Lapland Hotels -ketjun kaupunkihotellien aamiainen on huomioitu kunniamaininnalla valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa. Kilpailuun osallistui yhteensä 77 tuotetta ja finaalin ylsi 14, joista raati valitsi palkittavat.

Kunniamainintaa perusteltiin konseptilla, joka erottuu muista hotelliaamiaisista ja omaleimaisella aamiaistuotteella, joka korostaa paikallisuutta. Perusteluissa mainittiin myös panostus aamiaisen esillepanoon ja Lapin ruokakulttuurin tuominen kaupunkeihin.  
 
Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas sanoo, että hotelliketju on panostanut aamiaistarjonnassa erityisesti siihen, että sekä paikallisuus että lappilaisuus ovat vahvasti läsnä. 

– Pyrimme aina siihen, että jokaisella aamiaisella on sopivassa suhteessa näitä molempia. Esimerkiksi Tampereella aamiaisella on tarjolla poromustamakkaraa ja Kuopiossa rautukukkoa. 

Hyvä aamiainen saa asiakkaat palaamaan takaisin 

Mäntykankaan mukaan aamiainen on aina ollut Lapland Hotelsille yhtä merkittävä ateria kuin illallinenkin. 

– Jos onnistumme vakuuttamaan vieraamme aamiaisella, he todennäköisesti haluavat syödä hotellin ravintolassa myös illalla. Hyvä aamiainen saa ihmiset yöpymään meillä myös seuraavalla kerralla.  

Keittiöpäällikkö on huomannut, että aamiaisen arvostus on nousussa, ja se on yksi Lapland Hotelsin kaupunkihotellien myydyimpiä ruokatuotteita. 

– Aamiaiselle tullaan viettämään yhteistä aikaa, kokoustamaan tai treffeille. Se on elämys, jolta ihmiset odottavat nykyään paljon.

Varaa huone Lapland Hotels–ketjun kaupunkihotellista
Lapland Hotels Bulevardi, Helsinki
Lapland Hotels Arena, Tampere
Lapland Hotels Tampere
Lapland Hotels Kuopio
Lapland Hotels Oulu
Lapland Hotels Sky Ounasvaara, Rovaniemi

Laatu määrän edellä 

Lapland Hotelsin aamiaisella panostetaan ennen kaikkea laatuun. Myös vastuullisuus on huomioitu. Esimerkiksi kahvit tarjoillaan pöytiin pienissä kannuissa, minkä ansiosta hävikkiä jää vähemmän ja kahvin ja teen aiheuttama hiilijalanjälki pienenee.

Aamiaisella hyödynnetään myös osterivinokkaita, jotka ketjun yhteistyökumppanina toimiva Helsieni kasvattaa Bulevardi-hotellin käytetyistä kahvinporoista.  
 
– Pyrimme koko ajan vähentämään aamiaiselta jäänyttä hävikkiä – se on konkreettinen vastuullisuusteko, jossa voimme aina parantaa. Käyttämämme Pentikin astiat ovat paitsi kauniita, mutta myös fiksun kokoisia, jolloin vieraat voivat ottaa ruokaa alkuun vähemmän ja mieluummin santsata, Mäntykangas pohtii. 

Lapland Hotels on Suomen suurin yksityinen hotelliketju, jonka yhdeksästoista hotelli aukeaa Tampereen UROS LIVE -areenan yhteyteen loppuvuodesta. Ketjulla on tällä hetkellä yhteensä 2 300 huonetta ja huoneistoa sekä 9 800 ravintolapaikkaa ympäri Suomea; Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.