Uusimmat

Lapin lentoasemille tulossa ennätysvilkas joulusesonki

Finavian ennusteen mukaan turistilentojen määrä Lapin lentoasemilla kasvaa 15 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Marraskuun varaustilanteen perusteella pohjoiseen on luvassa uusi supertalvi. Lapin lentoasemilla hätyytellään ennätyksiä. Esimerkiksi Rovaniemen ja Kittilän lentoasemilla rikotaan 200 lennon rajat kirkkaasti. Tämä on varmasti iloinen uutinen myös Lapin matkailulle, sanoo liiketoimintajohtaja Jani Jolkkonen Finaviasta.

Finavian viidelle Lapin lentoasemalle lentää yhteensä 677 joulucharteria, mikä on 89 lentoa viime vuotta enemmän. Lapin lumo vetää puoleensa etenkin brittejä, sillä suurin osa tilauslentojen turisteista saapuu juuri Iso-Britanniasta.

Lappiin pääsee nyt yli 50 kohteesta eri puolilta maailmaa. Tilauslentojen lisäksi Lappiin on avautunut tänä vuonna uusia kansainvälisiä reittilentoyhteyksiä. Esimerkiksi EasyJetin lokakuun lopulla avaama reitti Lontoon Gatwickistä Rovaniemelle vahvistaa Lapin lentotarjontaa merkittävästi.

– Uudet reitit tuovat turisteja pohjoiseen ja tarjoavat lisäksi lappilaisille suoria yhteyksiä maailmalle, toteaa Jolkkonen.

Hän toivoo, että lappilaiset hyödyntävät näitä suoria reittejä. Säännöllisesti, vuoden ympäri liikennöitävät yhteydet takaavat lentoaseman ja alueen menestyksen.

Kittilän lentoaseman terminaalilaajennus käyttöön marraskuussa

Jolkkonen on tyytyväinen, että Finavian investointiohjelma Lapin lentoasemilla etenee rivakasti.

– Juuri parahiksi joulusesonkia ajatellen pääsemme avaamaan Kittilän lentoaseman terminaalilaajennuksen. Se tietää matkustajille lisää tilaa, uusia palveluita ja sujuvuutta matkustamiseen. Jo aikaisemmin syksyllä Ivalon lentoasemalle on valmistunut kolme uutta konepaikkaa. Ne nopeuttavat ja helpottavat koneiden kääntöjä ja kasvattavat näin tulevan talven kapasiteettia.

Finavian kaksivuotinen investointiohjelma Lapin lentoasemilla on suuruudeltaan 55 miljoonaa euroa. Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille tehdään tuntuvat laajennukset ja palveluja lisätään vastaamaan voimakkaasti kasvavia matkustajamääriä. Rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2018 ja saadaan päätökseen vuoden 2019 loppuun mennessä.