Uusimmat

Kulttuuriperinnöstä maailmanluokan hotelliksi – Scandic Grand Central Helsinki avautuu huhtikuun puolivälissä

Scandic Grand Central Helsinki toimii Helsingin päärautatieaseman yhteydessä Eliel Saarisen suunnittelemassa rakennuksessa, joka toimi aiemmin VR:n hallinto- ja toimistorakennuksena.

Hotelli on uudenlainen tapahtuma- ja kohtaamispaikka aivan kaupungin ytimessä. Se tarjoaa vanhanajan charmia ja klassisuutta raikastettuna moderneilla yksityiskohdilla ja ripauksella yllätyksellisyyttä.

– On fantastista, että vuosien suunnittelu- ja rakennusprojekti yhdessä maamme historiallisimmissa rakennuksista ja Helsingin maamerkeistä saadaan päätökseen ja tämä uniikki hotelli avautuu vieraille ja paikallisille 15. huhtikuuta, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

– Tämän päivän ja tulevaisuuden Helsingin vierailijat arvostavat upeaa sijaintia, rakennuksen historiaa ja ensiluokkaisia hotellielämyksiä.

Varaa huone booking.comista: Scandic Grand Central Helsinki

Urbaanikeidas rennolla helsinkiläisellä otteella

Eliel Saarisen jugend-tyyliä edustava toimistorakennus on muuntunut miltei 500 huoneen hotelliksi kokous- ja juhlatiloineen. Muutostyöt tehtiin suojeltua arvorakennusta kunnioittavalla tavalla yhteistyössä Museoviraston kanssa. Alkuperäisen rakennuksen pohjoispäät yhdistää Saarisen arkkitehtuuria ja muotokieltä hyödyntävä moderni uudisrakennus.

– Hotellista tulee elävä kohtauspaikka, kaupungin sykkivä sydän. Helsingin keskustan vilinästä sisään astuessa siirtyy ajasta ja tunnelmasta toiseen, kertoo hotellinjohtaja Satu Järvelä.

Rakennus paljastaa alkuperäisiä restauroituja elementtejä, eri aikakausien kerrostumia sekä yllättäviä yksityiskohtia.

Sisustusarkkitehti Jaakko Puron suunnittelema mieleenpainuva sisustus, pienet yksityiskohdat ja värikylläinen maailma luo lämpimän miljöön vierailijalle. Modernin hotellisisustuksen lisäksi vierailija kohtaa alkuperäisiä kunnostettuja kalusteita ja valaisimia eri vuosikymmeniltä.

– Tämä rakennus on meillä vain lainassa ja seuraavat vuosikymmenet pidämme rakennuksesta hyvää huolta tulevillekin sukupolville, jatkaa Järvelä.

Klassisen ja modernin kohtauspaikka

Korkeat ja leveät huonekäytävät vievät hotellivieraat ajattoman tyylikkäisiin huoneisiin, joiden sisustuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä sekä ripaus trendikkyyttä. Pehmeä, leveä vuode on huoneen keskipiste.

Alkuperäisen osan huoneissa on nostalgiaa ruutuikkunoineen ja paksuine seinineen. Huoneissa voi istua myös leveillä ikkunalaudoilla ja nauttia näkymistä Kansallisteatterin, Ateneumin, Rautatientorin tai asemalaiturin, Kaisaniemen puiston tai jopa Linnanmäen suuntaan.

Alkuperäisen rakennuksen monumentaalisten tilojen vastapainona on uudisosan modernin rouheat huoneet. Osa huoneista tarjoaa upeat näkymät Kaisaniemen puistoon koko seinän mittaisista ikkunoista.

Eurooppalaisen keittiön suosikkiannoksia

Ravintola Brasserie Grand, tarjoaa ranskalaisen ja eurooppalaisten keittiöiden klassisia makuja päivitettyinä nykypäivään. Grandin tyyliin on ravintolaan ja ruokalistaan lisätty hyppysellinen yllätyksellisyyttä ja luksusta.

Juhlien arvoiset puitteet

Juhlatilakokonaisuus Grand Ballroom tarjoaa juhlaeleganssia illallisiin, juhliin, gaaloihin tai cocktail-tilaisuuksiin jopa 500 henkilölle.
Restauroitu hallintoneuvoston kokoustila alkuperäisine Eliel Saarisen kalusteineen vie tunnelmassa vuosisadan alun henkeen tarjoten samalla nykytekniikan mahdollisuudet.

Varaa huone booking.comista: Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

 • Alkuperäinen rakennus vuosilta 1909 ja 1936
 • Alkuperäisen osan suunnittelu Eliel Saarinen
 • Korjausrakentaminen ja uudisrakennus 2020 NCC
 • Uudisosan suunnittelu Futudesign
 • Sisustussuunnittelu Jaakko Puro, Puroplan
 • Huoneita 491, alkuperäisessä osassa 373 ja uudisosassa 118 huonetta
 • Esteettömiä moottorisängyillä varustettuja huoneita 37 kpl
 • Brasserie Grand ja Bar G yhteensä 400 asiakaspaikkaa
 • Lasiterassi sisäpihalla 70 asiakaspaikkaa
 • Juhlatila Grand Ballroom jopa 500 hengelle
 • Kokoustilat 12 kpl
 • Kuntosali, joogasali, saunat