Uusimmat

Kolin maisemat osa Suomen kansallishistoriaa

Sibelius ja Eero Järnefelt kävivät vuosisadan alussa Kolin maisemissa hakemassa inspiraatiota taiteilijan työhönsä. Kolin kansallismaisema on osa satavuotisen Suomen kansallishistoriaa.

Vuonna 2016 Kolin kansallispuistoon tutustui yli 180 000 vierailijaa. Kansallispuiston keskellä sijaitseva Sokos Hotelli Koli on avoinna ympäri vuoden.

–Sibelius kävi täällä häämatkallansa ja taidemaalari Eero Järnefeltkin haki puolisonsa kanssa inspiraatiota maalauksiinsa Kolin myyttisen kauniista maisemista, Break Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Jukka-Pekka Pesonen kertoo.

Hotellin ikkunoista avautuu näkymät Kolin maisemiin. Vain satoja metrejä hotellista sijaitsee kansallispuiston parhaat näköalapaikat. Monet tutustuvat puistoon suosituilla patikointireiteillä, jotka alkavat samassa pihapiirissä sijaitsevan luontokeskus Ukon edestä.

Uusi kylpylä aikuiseen makuun

Hotelli Kolin yhteydessä toimii kylpylä, jossa on suosittu maisematerassi. Sibeliuksen tuotantoon voi puolestaan syventyä ääni- ja valoaltaassa. Elämykseen kuuluu myös mielen ja kehon puhdistava saunapolku aromi- tai höyrysaunassa.

– Intiimi hemmottelu- ja maisemakylpylämme on rakennettu aikuiseen makuun. Koko kylpylä on anniskelualuetta ja iltaisin meillä on 18 vuoden ikäraja. Näin voimme taata rauhallisen ja voimannuttavan kylpyläelämyksen.