Uusimmat

Kanarialle palataan usein, mutta harvemmin samaan kohteeseen

Kanariansaaret on selvästi suurin suomalaisten talvikohde. Kanariansaarilla vierailevien matkailijoiden määrä on tuntuvassa kasvussa.

Espanjaan suuntautuvat ulkomaanmatkat ovat selkeässä kasvussa. Näyttäisi siltä, että Espanja rikkoo tänä vuonna aikaisemmat ennätykset saapuvien matkailijoiden määrässä.

Espanjan Matkailutoimiston tilastojen mukaan Espanjaan suuntautuvia matkoja on tehty tänä vuonna viidennes prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Myös Kanariansaarten suosio on kasvanut, sillä viime talvi 2016-2017 oli selkeästi vilkkaampi Kanarialla kuin aikaisempi talvikausi 2015-2016.

Kasvua Suomesta Kanariansaarille suuntautuvissa matkoissa oli 17,8 prosenttia. Viime vuoden tahdin odotetaan jatkuvan Kanariansaarilla myös tulevana talvena.

Saaret säilyvät suomalaisten suosiossa, vaikka matkoja Espanjalle kuuluville saarille on järjestetty jo vuosikausia. Tjäreborgin kyselyn mukaan Kanariansaarille palataan vuosi vuoden jälkeen, mutta suurin osa vaihtelee kohdetta. Suosituin saarista on Gran Canaria.

Tjäreborg vie Kanariansaarille tulevana talvena noin 80 000 suomalaista matkailijaa. Matkojen määrää on lisätty viime vuodesta, mutta myös kauppa käy aiempaa paremmin.

– Kanariansaarten sää on miedon lämmin ympäri vuoden, sinne on suhteellisen lyhyt lentomatka ja saaret tarjoavat monipuolista lomailua kaikille. Asiakkailla on paljon valinnanvaraa, sillä kohteita ja erilaisia hotellikonsepteja on jokaiseen makuun, kertoo Tjäreborgin viestintäpäällikkö Joonas Halla.