Uusimmat

Jouluristeilyt kiinnostavat perheitä – matkoja varataan yhä aiemmin

Yhä useampi viettää joulua merellä risteillen. Erityisesti jouluaaton risteilyt ovat suosittuja, mutta suosittua on lähteä matkaa myös aatonaattona.

Jouluna panostetaan matkustusmukavuuteen, ja Viking Linen mukaan parhaat hyttiluokat myydäänkin loppuun ensimmäisinä. Osa matkustajista on kanta-asiakkaita, joille joulunvietto laivalla on vuodesta toiseen toistuva perinne.

– Jouluristeilyjen suosion ymmärtää, sillä tarjolla on helppo ja laadukas irtiotto kiireestä. Joulun tunnelman takaavat tutut herkut, monipuolinen ohjelma ja kiireettömyys. Huomaa, että entistä useammat ovat valmiita kokeilemaan uusia tapoja viettää joulua. Viime vuonna jouluristeilyt myytiin käytännössä loppuun, kertoo Viking Linen tuotepäällikkö Lauri Orpana.

Aattona laivan joulupöydästä löytyvät niin suomalaiset kuin ruotsalaisetkin herkut, vegaanisia vaihtoehtoja unohtamatta.

Laivoilla on mahdollisuus joulusaunaan, ja aaton tunnelmaa täydentää joulupukin vierailu. Tukholmaan suuntautuvilla jouluristeilyillä ehtii hyvin myös osallistua esim. vanhankaupungin Suomalaisen kirkon joulujumalanpalvelukseen.

– Matkustajien joukossa on esimerkiksi paljon vanhempia pariskuntia, jotka arvostavat rauhallista tunnelmaa ja sitä, että voi istua valmiiseen joulupöytään. Myös lapsiperheet ovat enenevissä määrin löytäneet jouluristeilyt, sanoo Lauri Orpana.