Uusimmat

Joulun matkahaut etenkin Lappiin kasvussa

Kuva: Teemu Moisio

Suomi on ulkomaisten matkailijoiden suosiossa joulun ja uuden vuoden aikaan. Kiinnostusta löytyy sekä kaupunkilomailuun Helsingissä että matkailuun Lapin luonnossa ja talviurheiluharrastusten parissa.

Joulusesonki on Suomessa suosittua aikaa etenkin Lapin matkailun kannalta. Myös Helsinki on vahvasti ulkomaisten turistien suosiossa.

– Pohjoisen Suomen talvimatkailusesonki lähti tänä vuonna hieman tavallista hitaammin käyntiin, kun kunnon lumipeitettä ei meinannut sataa vielä marraskuunkaan aikana. Nyt luminen pakkastalvi on kuitenkin alkanut pohjoisessa, ja Suomen Lappi on erittäin suosittu matkakohde talvella, kertoo momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger.

Kittilän lentokenttä sijaitsee hyvällä paikalla, ja kohtuullisen ajomatkan päässä sijaitsevat Levi ja Ylläs. Saksasta Kittilään suuntautuvissa lentohakumäärissä on tapahtunut eniten nousua viime joululomakauteen verrattuna. Saksalainen lentoyhtiö Germania aloitti lennot Düsseldorfista Kittilään tammikuussa 2017, mikä osaltaan on varmasti vaikuttanut kiinnostuksen kasvuun.

Niin ikään Sveitsistä tehtyjen lentohakujen määrä on kasvanut. Myös britit ovat Lapin seudun vakivierailijoita, ja Iso-Britanniasta Kittilään suuntautuvat lentohaut ovatkin lisääntyneet viime vuoteen verrattuna.

Hieman eteläisempi Lapin kaupunki Rovaniemi kuuluu pohjoisen suosituimpiin matkakohteisiin. Etenkin joulun aikaan kaupunki kiinnostaa – sijaitseehan sen läheisyydessä Napapiirillä joulupukin kylänä tunnettu Santa Park.

Eniten Rovaniemelle matkaamisesta ovat innostuneet espanjalaiset, jotka tekevät lentohakuja kaupunkiin kasvavissa määrin. Myös venäläisten ja ranskalaisten kiinnostus Rovaniemeä kohtaan on ollut kasvussa.

Viime vuoden joulusesonkiin verrattuna lentohaut Helsinkiin ovat lisääntyneet eniten Hongkongista ja Singaporesta. Kolmanneksi eniten ovat kasvaneet Kreikasta ja Yhdysvalloista Helsinkiin suuntautuvien lentohakujen määrä.

Eniten lisääntyneet joulun lentohaut vuoteen 2017 verrattuna

Kittilään suuntautuvat lentohaut

1. Saksa
2. Sveitsi
3. Iso-Britannia

Rovaniemelle suuntautuvat lentohaut

1. Espanja
2. Venäjä
3. Ranska

Helsinkiin suuntautuvat lentohaut

1. Hongkong
2. Singapore
3. Kreikka & Yhdysvallat