Uusimmat

Joensuulaishotelli Kimmel avasi uusitut tilansa juhlakauteen

Original Sokos Hotel Kimmel sijaitsee Joensuun rautatieaseman vastapäätä Sirkkalan puistossa, Pielisjoen rannalla. Hotellissa on 237 huonetta.

Original Sokos Hotel Kimmelissä syksyllä valmistuvan kunnostuksen myötä hotellista kuoriutuu Itä-Suomen johtava kokous- ja tapahtumatalo sekä elämyksellinen staycation-kohde Superior-huoneineen. 

Syyskuussa valmistuivat Original Sokos Hotel Kimmelin kokoussiipi, ravintola Bistro Heili, 60 Superior-huonetta sekä sviitti. Juhlasali Sirkkala ja pienet lasikabinetit valmistuvat lokakuussa. Uudistuksen myötä myös viihderavintola Las Palmas siirtyi Kimmelin tiloihin.

Uudistuksessa hotelliin sisustettiin 60 ylellistä Superior-tason huonetta, joista osassa on oma saunalla. Kattokerroksesta löytyy myös 70-neliöinen parvekkeellinen sviitti sekä teemahuone Havina.

Uusien huoneiden sisustuksessa käytetyt murretut, vahvat värit ilmentävät pohjoiskarjalaista identiteettiä tuoden samalla lämpöä sisustukseen.

– Uudessa Kimmelissä elämyksellisyys, paikallisuus, luonto ja vieraanvaraisuus ovat vahvasti läsnä – juuri ne asiat, joita nykymatkailija arvostaa, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.

Varaa huone booking.comista: Original Sokos Hotel Kimmel Joensuu

Hotellissa on 60 Superior-tason huonetta, näistä seitsemän omalla saunalla

Uuden ajan tapahtumatalo Joensuuhun

Kimmelin uusi kokousosasto koostuu hauskoista, eri tarkoituksiin muunneltavista kokoustiloista, joiden ikkunoista avautuu näkymä Pielisjoelle.

–Kimmelin iso vahvuus on sen sijainti samanaikaisesti kaupungin keskustassa ja pohjoiskarjalaisen luonnon keskellä, toteaa sisustus- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava helsinkiläisarkkitehti Jaakko Puro Puroplan & Jaakko Puro Oy:stä.

– Uudistuksessa olen halunnut tuoda luonnon esiin monin tavoin, muun muassa vuolukiveä, nahkaa ja puuta käyttämällä sekä lisäämällä runsaasti valoa joka tilaan.

Bistro Heili tarjoilee klassisia bistroannoksia, joiden pohjana ovat raikkaat ja sesongin mukaiset raaka-aineet.

Katseenvangitsijana toimii hotelliaulan pallomainen Van Roonin valaisin. Osa seinävalaisimista on Puron suunnittelemia ja vastaanottotiskin takaa löytyvä taideteos ”Pielisjoki” hänen maalaamansa.

Syyskuussa on avautunut myös hotellin uusi ravintola, Bistro Heili. Bistron mestarit tarjoilevat klassisia bistroannoksia, joiden pohjana ovat raikkaat ja sesongin mukaiset raaka-aineet.

Hotellin uudistaminen kesti vuoden, ja maksoi 19 miljoonaa euroa. Sen aikana kunnostettiin uusien huoneiden ja ravintolatilojen lisäksi 176 vanhaa kylpyhuonetta, uusittiin 2500 m² parkettia ja 2400 m² kokolattiamattoa ja vaihdettiin 4100 m² neliötä laattaa.

Varaa huone booking.comista: Original Sokos Hotel Kimmel Joensuu

Original Sokos Hotel Kimmel:

Huoneita 237, joista

  • 60 Superior-tason huonetta, näistä seitsemän omalla saunalla
  • kaksi juniorsviittiä porealtaalla
  • 70 m² sviitti omalla parvekkeella, joki- ja puistonäkymällä sekä saunalla
  • teemahuone Havina parvekkeella ja luontoteemalla

Ravintolat

  • Bistro Heili baareineen, avoinna joka päivä lounaasta iltaan
  • iltaravintola Las Palmas, avoinna pe-la klo 20–01