Uusimmat

Israelin Eilat – nouseva trendikohde

Punaisenmeren rannalla sijaitseva Eilat on noussut erityisesti nuorten matkailijoiden suosituksi lomakohteeksi, josta haetaan niin toimintaa kuin rentoutumista.

Yhä useampi matkailija yhdistää lomaan Tel Avivissa käynnin rauhallisemmassa ja rennossa Eilatissa, joka sijaitsee noin tunnin lentomatkan päässä Tel Avivista.

Monet matkustajat valitsevat Israelin kohteekseen kauniiden ja maagisten rantojen ansiosta. Eilatin rannat ulottuvat yli kymmenen kilometrin pituiselle rantaviivalle Punaisenmeren rannalla. 

Vesi on puhdasta, kirkasta ja aina miellyttävän lämpöistä, koska ilmanlämpötila laskee harvoin alle 20 asteen. Lisäksi Eilatissa sataa vain noin 12 päivänä vuodessa, joten se on täydellinen lomakohde rentoutumiseen auringon ja meren äärellä.

Rannoilla on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja. Voit surffata, pelata rantalentopalloa, snorklata, hiihtää vesisuksilla ja meloa kajakilla.

Sukellus maailmanluokan koralliriutalle

Eilatin rantojen tuntumassa sijaitsee maailmanluokan koralliriutta, jonka
vedenalaiseen merielämään voi tutustua Eilatin Marine Park -observatoriossa.

Voit myös matkustaa lasipohjaisella Coral 2000 -veneellä, joka purjehtii koralliriutan yli. Vesi on kristallinkirkasta ja täynnä kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja.

Huvit eivät pääty auringon laskiessa, sillä Eilatin rantakatu on täynnä baareja, ja useita ulkoilmayökerhoja. Lisäksi talvikaudella Eilatissa järjestetään useita kansainvälisiä festivaaleja.

Suosittu matkailureitti Red Canyoniin

Eilatinvuorella sijaitseva Red Canyon on yksi Israelin kauneimmista vaellusreiteistä. Alue sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Eilatin pohjoispuolella. Luonnolliset kalliohalkeamat tarjoavat aivan erikoislaatuisen vaellusympäristön.

Red Canyon on saanut nimensä ilmiöltä, joka ilmenee, kun auringonvalo osuu kanjonia ympäröivään punertavaan kallioon. Tällöin kallio saa voimakkaan punertavan sävyn ja hohtaa kullanvärisenä ja valkoisena. Vaellus Red Canyonin läpi kestää noin tunnin ja johtaa laaksoon virtaavan joen luokse.