Uusimmat

Israel on yksi vuoden 2018 matkakohteista – matkustajamäärät tuntuvassa kasvussa

Pohjoismaista Israeliin suuntautuva matkailu yltää uuteen ennätykseen vuonna 2018. Lyhyet lennot, hyvät rentoutumismahdollisuudet ja vilkas kaupunkielämä saavat yhä useamman lähtemään lomalle Israeliin.

Turistien kokonaismäärä on lisääntynyt vuoteen 2016 verrattuna 40 prosenttia ja pohjoismaalaisten määrä 34 prosenttia.

Vuonna 2018 Israeliin odotetaan yli neljää miljoonaa turistia, mikä on pienelle maalle huima saavutus. Yksi syy matkailualan menestykseen on pohjoismaalaisten turistien lisääntyminen.

– Israeliin suuntautuvia lentoja on yleisesti ottaen enemmän, myös neljästä Pohjoismaiden pääkaupungista, sanoo Israelin matkailutoimiston Pohjoismaiden johtaja Nira Fisher.

Lentoaika Pohjoismaista Israeliin on noin neljä ja puoli tuntia.

– Kun perillä odottavat aurinkoinen sää, hyvä ruoka, kulttuurielämykset, kutsuva yöelämä ja pitkät hiekkarannat, voi sanoa että Tel Aviv tarjoaa jokaiselle jotakin, jatkaa Nira Fisher.

Tel Aviv on yksi Israelin suosituimmista kohteista, ja se lukeutuu myös koko Euroopan kiinnostavimpiin kaupunkeihin.

Pride ja Euroviisut vuonna 2019

Vuonna 2019 monipuolisessa Tel Avivissa järjestetään Euroopan suurin pride-kulkue ja Euroviisut.

Molemmat ovat suosittuja tapahtumia, jotka kasvattavat matkailijoiden määrää entisestään. Tel Aviv tarjoaa turisteille monenlaista tekemistä, ravintoloita, kulttuuria ja aitoa israelilaistunnelmaa. Se sijaitsee lähellä Jerusalemia, joten samalla matkalla voi helposti käydä molemmissa kaupungeissa. 


– Tel Avivin kysyntä kaupunkilomakohteena on kasvanut eri puolilla maailmaa. Suosiosta kertovat myös monet sen saamat palkinnot, Nira Fisher jatkaa.