Uusimmat

Ibis-hotelliketjun uusi konsepti – vastaanoton tilalle sosiaalisia alueita

Ibiksen tavoitteena on tehdä hotellista elävä keskipiste, jossa matkailijat ja lähistön asukkaat voivat kohdata.

Booking.com

Uusista hotelleista on poistettu vastaanotto, joka on kautta aikojen ollut hotellin symbolinen toiminto. Sisäänkirjautumisen voi nyt hoitaa mobiilisti baarissa vieraiden nauttiessa samalla kahvista tai drinkeistä.

Tämä tekee työntekijöistä vähemmän staattisia ja lisää sosiaalista kanssakäyntiä työntekijöiden ja vieraiden välillä.

Tavaramerkin muutos on tulosta uudesta Ipsos-tutkimuksesta, joka osoittaa, että hotellivierailla on uudenlaisia odotuksia. 

– Vieraat odottavat laajempaa sosiaalista tarjontaa. Nykypäivän matkailijat odottavat henkilökohtaisempaa, ainutlaatuista ja osallistavaa hotellia, joka kannustaa uusiin kohtaamisiin ja elämyksiin, sanoo AccorHotelsin Pohjoismaiden myynti- ja jakeluvastaava Jan Birkelund.

Osana uutta konseptia ibis on panostanut siihen, että hotellista tulisi vieläkin selkeämpi kohtauspaikka matkailijoille ja paikalliselle väestölle – tämä halutaan varmistaa muun muassa lisäämällä ravintola- ja baaritarjontaa sekä ainutlaatuista muotoilua.

Paikallisesti räätälöityjen ruokalistojen ja jännittävien nimikkojuomien ansiosta jokaisessa hotellissa on ainutlaatuinen tunnelma, joka houkuttelee useampia ihmisiä viettämään aikaansa siellä.

Nopeasta digitaalisesta kehityksestä huolimatta ihmisten läsnäolo on vieraille edelleen todella tärkeää. Ipsos-tutkimus osoitti, että 61 prosenttia haluaa henkilökohtaisen kohtaamisen sisään- ja uloskirjautumisen yhteydessä.

Hotellit ilman vastaanottoa ovat jo olleet menestys Lontoossa. Nyt ibis pyrkii tuomaan konseptin kaikkiin hotelleihinsa vuoteen 2022 mennessä.