Uusimmat

Höyrylaivalla Kuopioon – ylimystöä kuljetettiin näin ennen kylpylälomille

Heinäkuussa Joensuun, Savonlinnan, Kuopion ja Lappeenrannan välillä voi risteillä aidolla höyrylaivalla.

Savonlinnalainen matkailuyritys Vip Cruise aloittaa heinäkuussa risteilyt aidolla höyrylaivalla s/s Savonlinnalla Saimaan kaupunkien välillä. Vesistöistä voi lähteä nauttimaan miltä tahansa paikkakunnalta.

Kun laivamatkaan liittää yön kaupunkihotellissa, puhutaan jo kokonaisesta risteilylomasta.

Höyrylaivatunnelman voi kokea myös matkojen päätesatamissa 1,5 tunnin maisemaristeilyillä.

Vanhan ajan höyrylaivatunnelmaa nykypäivän hengessä

Savonlinnan ja Lappeenrannan välillä oli kukoistava risteilyreitti 1900-luvun alussa, kun ylimystöä kuljetettiin kylpylälomille. S/s Savonlinna oli aikansa luksusristeilijä ruokailusalonkeineen.

– Elämyksellisiä, vanhan ajan tunnelmaa henkiviä risteilyjä on kaivattu ja nyt herätämme ne uudelleen henkiin. Saimaan ohella ohjelmaan tulevat nyt Kallaveden hienot maisemat, kertoo kapteeni Janne Leinonen Vip Cruiselta.

Leinonen jatkaa, että matkailijat janoavat nyt perinteisiä suomalaisia elämyksiä, ja historiallinen alus halkovarastoineen ja höyrykoneineen sekä idylliset järvimaisemat ovat sitä mitä suurimmassa määrin.

Alus kulkee Saimaalla metrin koivuhaloilla.

Varaa huone höyrylaivaristeilylle booking.comista:
Kaupunkiloma Joensuussa
Kaupunkiloma Kuopiossa
Kaupunkiloma Lappeenrannassa
Kaupunkiloma Savonlinnassa

Risteilyyn voi yhdistää yöpymisen kaupunkihotellissa

– Otamme ilolla höyrylaivan ja sen tuomat risteilyt vastaan tänne Kuopioon. Matka historiallisella, upealla höyrylaivalla on juuri sitä luksusta, mitä meidän hotellimmekin matkailijoille tarjoaa, iloitsee Original Sokos Hotel Puijonsarven hotellinjohtaja Johanna Väätäinen

Kuopion matkustajasataman läheisyydessä sijaitseva Original Sokos Hotel Puijonsarvi on talven aikana uudistunut osittain. Heinäkuuksi valmistuu peräti 63 täysin uusittuja hotellihuonetta.

s/s Savonlinna on kuljettanut valtionjohtoa

S/s Savonlinna on Savonlinnan kaupungin omistama museolaiva ja myös kaupungin edustuslaiva, jonka tarjonnasta ovat nauttineet mm. useat valtionpäämiehet ja yritysjohtajat.

Alus on rakennettu Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla 1904. Se on 27,8 metriä pitkä ja 6,6 metriä leveä. Aluksen nopeus on 11,5 solmua. Tällä hetkellä s/s Savonlinna on palautettu vuoden 1927 asuun ja siinä on 99 matkustajapaikkaa.