Uusimmat

Hotellin uudistuessa kierrätykseen lähtee jopa tuhat sänkyä

Hotelliketjuk Sokos Hotels uusiokäyttää ja kierrättää käytöstä poistettuja huonekaluja hotellien uudistustöiden yhteyedessä.

Käytöstä voi poistua jopa tuhat sänkyä kerrallaan, joiden ei haluta päätyvän kaatopaikalle. Toiminnan ympäristöystävällisyys on tärkeä vastuullisuuden mittari ketjussa, jonka kaikki hotellit halutaan Green Key -ympäristötunnuksen piiriin vuoden 2017 loppuun mennessä.

Esimerkiksi Helsingin keskustassa uudistuvassa Original Sokos Hotel Presidentissä käytöstä poistuu tuhansia huonekaluja. Määrä on massiivinen jo kuljetuksen ja varastoinnin kannalta.

Silti huonekalut ovat saaneet uuden elämän usealla eri tavalla.

– Emme esimerkiksi luopuneet huoneiden divaaneista, vaan ne verhoiltiin uuteen sisustustyyliin sopiviksi. Käytöstä poistetut vuoteet kuten myös täkit ja tyynyt, verhot sekä yöpöydät siirtyivät porilaiselle Festrent-yritykselle jälleenhyödynnettäviksi, kertoo hotellinjohtaja Hannele Laurila .

Porissa poistetut tuotteet puhdistetaan ja kunnostetaan. Kierrätykseen kelpaava irtaimisto myydään eteenpäin yksityisasiakkaille, pienille ja keskisuurille majoitusalan toimijoille, tilapäismajoittajille ja juhlatiloihin.

– Pyrimme välttämään viimeiseen saakka kaatopaikkaa. Jos hotellisänkyä ei voida enää kunnostaa, se puretaan – metalliosat päätyvät metallikeräykseen, puuosat energialaitokselle, sanoo Festrent Finland Oy :n toimitusjohtaja Juha Mäkinen.

Poistohuonekaluilla apua nuorille

Uusiutuva Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopiossa lahjoitti poistettavaa irtaimistoa paikalliselle Tukeva-työvalmennussäätiölle. Säätiön pajoissa tuotteet kunnostetaan ja myydään uusiokäyttöön omissa myymälöissä. Myyntitulot ohjataan säätiön kautta tukemaan työelämästä syrjäytyneitä tai syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä.

Lahjoitukseen päädyttiin myös Jyväskylän uudistuvassa Original Sokos Hotel Alexandrassa. Osa hotellihuoneiden poistetuista sängyistä lahjoitettiin Sovatek-säätiölle kunnostettaviksi ja jälleenmyytäviksi. Hotellin poistettavat vuodevaatteet taas luovutettiin pieneläinklinikka Evidensian toimipisteisiin, Laukaan hevosklinikalle sekä Jyväskylän Agility Team ry:lle.

Green Key -sertifioidut hotellit

Sokos Hotels -ketjussa on jo 32 Green Key -sertifioitua hotellia ja tavoitteena on saada kaikki ketjun hotellit Green Key -ohjelmaan vuoden 2017 loppuun mennessä. Uusiokäyttö ja kierrättäminen ovat osa Green Key -työskentelyä.