Uusimmat

Hotellin sijainti ja palvelutaso ovat hintaa tärkeämpiä lomalla

Monet haluavat lomamatkalla ollessaan elää helposti ja mukavasti ja tehdä siten eroa tavalliseen arkielämään. 

Suomalaisia ei erityisemmin näytä houkuttelevan hostellit, yhteismajoitukset tai muut vaatimattomammat vaihtoehdot, sillä momondon kyselyssä suomalaisvastaajista lähes 80 prosenttia kertoo haluavansa majoittua hotellissa ollessaan lomamatkalla.

Ehkä hieman yllättäen nuoremmat ikäluokat suosivat hotelleja enemmän kuin vanhemmat, sillä 18–22-vuotiaista suomalaisista vastaajista 83 prosenttia valitsee mieluiten hotellin. Hieman vanhemmista eli 56–65-vuotiaista hotellin valitsee mieluiten vain 73 prosenttia.

Hotellihuoneen hintatasosta kysyttäessä selviää kuitenkin, että suomalaiset eivät tavallisesti hae hotellimajoitukseltaan luksusta. Suurin ryhmä, neljäsosa vastaajista, kertoo käyttävänsä hotellihuoneeseen melko maltillisesti 76–100 euroa yössä.

Hinta onkin yksi olennaisimmista hotellin valintakriteereistä suomalaisille. Noin 40 prosenttia vastaajista pitää hotellin valinnassa tärkeimpänä sitä, että se on halpa.

Hintaa tärkeämmiksi kriteereiksi hotellin valinnassa kuitenkin nousevat sijainti ja hyvä palvelu. Hyvää sijaintia lähellä mielenkiintoisia elämyksiä pitää tärkeimpänä kriteerinä 60 prosenttia vastaajista. Hyvä palvelu puolestaan merkitsee eniten hotellia valittaessa 44 prosentille.

Sen sijaan suomalaiset eivät kaipaa hotelliltaan kotoisuutta – vain neljäsosa vastaajista mainitsee tämän tärkeäksi ominaisuudeksi hotellissa.

”Tutkimuksemme tulokset kertovat kenties siitä, että lomamatkalla suomalaiset haluavat pysyä liikkeessä eivätkä viettää aikaa hotellissa. Kun hotelli sijaitsee lähellä nähtävyyksiä ja muita kohteita, on liikkuminen joustavaa”, kertoo momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger.

Hotellin pitää tarjota aamupala ja ilmainen netti

Kun vastaajilta kysyttiin, mitä palveluita he arvostavat eniten hotellissa, ruoka nousi listan kärkeen.

Kaksi kolmesta pitää hotellin palveluista tärkeimpänä sitä, että aamupala kuuluu hintaan. Myös ilmaisen wifi-yhteyden käyttömahdollisuus on tärkeää – lähes puolet vastaajista mainitsee langattoman verkon tärkeimpänä palveluna. Kolmanneksi tärkeimpänä pidetään hotellin tarjoamia tiloja, kuten kuntosalia, hyvää ravintolaa tai uima-allasta.