Uusimmat

Hotelliketju kiinnittää huomiota intuitiiviseen syömiseen ja ruoan ympäristövaikutuksiin

Suomen Radisson Blu Hotellit panostavat asiakkaan yksilölliseen hyvinvointiin ja vähentävät tarjoamansa ruoan ympäristövaikutuksia.

Oman kehon kuunteluun sekä Satokausikalenteriin perustuva uudistunut Brain Food -kokousruokavalio yllättää, luo hyvää oloa ja antaa yksilöille mahdollisuuden tehdä kestäviä valintoja ruokailun kautta.

– Majoitus- ja ravitsemistoimialalla on sekä suuri vastuu että hyvä tilaisuus kehittää sekä alan toimijoiden että hotelliasiakkaiden vastuullisuusajattelua. Radisson Blu Hotellit ovat sitoutuneet jatkuvasti kehittämään toimintansa vastuullisuutta sekä auttamaan vieraitaan näkemään vastuullisen toiminnan merkityksen omassa elämässään, sanoo SOK:n vastuullisuuslähettiläänä toimiva Bruce Oreck.

Hän on aiemmin toiminut Yhdysvaltain Suomen suurlähettilläänä sekä Aalto-yliopiston Executive in Residencenä.

Yleisessä ravintokeskustelussa on tapahtunut viime vuosina merkittävä kehitys. Kehoa kuunnellaan entistä enemmän ja syömisen nautittavuuteen sekä stressittömyyteen halutaan yksilötasolla satsata. Tätä pinnalla olevaa ilmiötä kutsutaan intuitiiviseksi tai tietoiseksi syömiseksi.

– Voidaan hyvin ajatella, että puolet ruoan tuottamasta hyvinvoinnista tulee siitä, mitä ruokaa syödään ja toinen puoli siitä, millä fiiliksellä sitä syödään, sanoo Radisson Blu Hotellien Brain Food -ruokavalion kehittämiseen osallistunut ravitsemusasiantuntija Patrik Borg.

– Uudessa kokousruokavaliossa ruoat tehdään satokausikalenteria mukaillen, kuukausittain vaihtuvista kausikasviksisista ja -juureksista, kaloista, marjoista sekä hedelmistä, lähituottajia ja luomua hyödyntäen, sanoo Suomen Radisson Blu Hotellien Brand Manager Mika Riuttanen.

Koska 40 prosenttia ihmisten kulutuksen ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoasta, pyritään tuotteet käyttämään kekseliäästi loppuun saakka.

– Jos tarjolla on esimerkiksi grillattua parsaa, voidaan leikatut kannat hyödyntää keittoon tai vihersmoothieen. Aamupalalta jääneistä hedelmistä voidaan puolestaan tehdä vaikka jäätelöä, kuvailee raaka-aineiden suunnitteluun osallistunut Satokausikalenterin kehittäjä ja toimitusjohtaja Samuli Karjula.