Uusimmat

Hotel Katajanokasta Suomen ensimmäinen Marriott -hotelli

Suomen parhaaksi boutique -hotelliksi valittu Hotel Katajanokka on liittynyt osaksi Marriottin Tribute Portfolio -brändiä.

Samalla Helsinki pääsee ensimmäistä kertaa Marriottin 110 miljoonan kanta-asiakkaan jakeluverkostoon.

Hotelliketju on maailman suurin, ja siihen kuuluu 6 500 hotellia ympäri maailmaa, joissa on yli 1 200 000 hotellihuonetta.

Pormestari Jan Vapaavuoren mukaan Marriottin saapuminen Helsinkiin on osoitus kaupungin suosion kasvusta matkailukohteena.

– Helsinki on tuore vaihtoehto, paikka jossa ei vielä välttämättä ole käyty. Helsingin ensisijaisena tavoitteena ei ole panostaa matkailijamäärien suhteettomaan kasvuun, vaan ensisijassa matkailun laatuun, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Marriott Internationalin mukaan yhtiö on jo pitkään etsinyt Helsingistä kumppanuuskohdetta, jolla olisi vahva oma identiteetti ja kytkös paikalliseen historiaan.

– Parempaa kohdetta kuin tämä entinen vankila, jossa on kaupungin paras palvelu, on vaikea kuvitella, toteaa Marriott Internationalin Regional Vice President Markus Lehnert.

Hotel Katajanokan teema ”Escape the Ordinary” säilyy muutoksessa ennallaan. Hotellin uusi virallinen nimi on Hotel Katajanokka, a Tribute Portfolio Hotel.

Alaskalaiset sijoittavat Primehotelsiin

Alaskalainen PT Capital on hankkinut merkittävän vähemmistöosuuden Primehotels Oy:sta.

– Tarkoitus on pääomittaa Primehotelsin vahvaa kasvua lähivuosina, kertoo PT Capitalin Bill McDonnell.

Lisäksi erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat on ostanut Hotel Katajanokan kiinteistön. Primehotels jatkaa vuokrasopimuksella hotellin liiketoimintavastuullisena operaattorina.

– Matkailuelinkeino on tärkeä osa Helsingin taloudellista kasvua. Katajanokan entinen vankila on yksi mielenkiintoisemmista hotelleista Suomessa ja Marriott -yhteistyö parantaa sen tunnettuutta ja myyntiä entisestään, kertoo Fennia Varainhoito Oy:n kiinteistöliiketoiminnasta vastaava johtaja Timo Rantala.

Primehotels Oy suunnittelee uusia hotelleja

Primehotels Oy:llä on jo nyt viisi toiminnassa olevaa hotellia Suomessa ja määrä kasvaa lähivuosina.

– Meillä on pelkästään Helsingin alueella suunnitteilla 5-10 uutta hotellia, sanooPrimehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsalo kertoo.

Primehotels on tehnyt esisopimuksen kolmen uuden hotellin liittämisestä Marriott Internationalin eri brändeihin.