Uusimmat

Hotel GreenStar laajentaa Jyväskylään

Ketjuhotelliksi laajentumista suunnitteleva Hotel GreenStar® avaa toisen hotellinsa Jyväskylään heinäkuussa 2018.

Hotelli sijaitsee Jyväskylässä entiseen toimistorakennukseen Heikinkadulle, noin 300 metrin päässä matkakeskuksesta.

Hotellissa on yli 100 huonetta ja yli 300 vuodepaikkaa.

Jokaisessa huoneessa on työpöytä, vedenkeitin ja oma kylpyhuone, jossa on ilmaisia kylpytuotteita. Osassa huoneista on mikroaaltouunilla varustettu minikeittiö.

Kaikissa Hotel GreenStar Jyväskylän huoneissa on taulu-tv ja hiustenkuivaaja.

Lisämaksullinen aamiainen sisältää myös gluteenittomia vaihtoehtoja.

GreenStarin huoneissa voi majoittua 1-3 henkilöä ja hinta on henkilömäärästä riippumatta huonekohtainen.

Jyväskylän hotellirakennuksen omistaa KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiö, joka on vastannut rakennuksen saneerauksesta. Yhteenlaskettuna GreenStar Hotelsin investoinnin kanssa hankkeen arvo on 3,5–4 miljoonaa euroa.

Huonevaraukset booking.comista:
Hotel GreenStar Jyväskylä
Hotel GreenStar Joensuu
x

GreenStar-hotelliketju laajenee Suomessa

Ensimmäinen GreenStar-ketjun hotelli avattiin Joensuuhun 2008. Yhtiön suunnitelmissa on laajentua noin kymmenen hotellin ketjuksi, ja vuosittain avataan yhdestä kahteen hotellia eri puolille Suomea.

Toimitusjohtaja Kristian Ikosen mukaan hotelliketju etsii nyt aktiivisesti hotelleiksi saneerattavia kiinteistöjä pääasiassa yliopistokaupungeista.

– Yliopistot ja muut koulutusalan toimijat ovat olleet meille erittäin tärkeitä yhteistyökumppaneita niin kehittämisen kuin asiakaskunnankin kannalta sekä alueen kansallisen ja kansainvälisen vireyden näkökulmasta. Siksi haluamme jatkossakin toimia opiskelijakaupungeissa, toimitusjohtaja Kristian Ikonen kertoo.

Toisen polven hotelliyrittäjä Kristian Ikonen on luonut Hotel GreenStar® -konseptin yhdessä perheensä kanssa. Vuonna 2015 yritykseen tuli mukaan matkailualan sijoittaja Nordia Rahasto Oy.

Tavoitteena kestävä kehitys ja tehokkuus

Hotel GreenStar painottaa toiminnassaan ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta palvelua.

Joensuun hotellin hintataso on ollut selkeästi kaupungin yleistä tasoa alhaisempi.

– Vedenkulutus on noin 100 litraa henkilöä ja vuorokautta kohden, mikä on noin puolet hotellien keskimääräisestä kulutuksesta, Ikonen jatkaa.

Myös energiankulutus on ollut noin neljänneksen alhaisempaa kuin hotellien kulutus keskimäärin. Ikosen mukaan kustannustehokas kestävän kehityksen toimintamalli sopii julkisille toimijoille hyvin.

– Arkivihreys on meidän mallimme. Kaikki yksityiskohdat mietitään kestävyyden kannalta tehokkaasti, siten että siitä koituu säästöä myös luonnolle.

GreenStarilla on hyväksytty uusien, tiukempien kriteereiden mukainen Joutsenmerkki. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä ENO-ympäristöverkkokoulun ja Unescon MAB:in kanssa.