Uusimmat

Hiihtoloman haetuimmat kohteet: Lontoo, Málaga ja Las Palmas

Turisteja Fuengirolan rantakadulla

Suomalaisten hiihtolomakaudella haetuimmat kohteet ovat pääosin Euroopassa, mutta mukaan mahtuu myös kauempanakin sijaitsevia lämpimiä suosikkikohteita, kuten Dubai ja Bangkok.

Momondon tarkastelussa olivat Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Oulusta ja Rovaniemeltä haetut lennot.

Etelä- ja Lounais-Suomessa koulujen hiihtolomaa vietetään helmikuun kolmannella viikolla, Tampereella helmikuun viimeisen viikon tienoilla ja maaliskuun alussa maan pohjoisemmissa kaupungeissa.

Jokaisen kaupungin kymmenen haetuimman lentokohteen joukosta löytyy Espanjan eteläinen rannikkokaupunki Málaga, joka on tuttu suomalaisten suosikkikohde ja mukavan lämmin myös helmikuussa.

Samoin Las Palmas on suosiossa hiihtoloma-aikana.

Kaupunkilomakohteista kaikkien kaupunkien listoilla kärkipäähän nousee Lontoo. Myös Lappi kiinnostaa hihtolomalla: lentoja Kittilään haettiin Turusta viidenneksi ja Tampereelta kolmanneksi eniten.

Fuengirolan rannalla oleva taideteos.

”Kylmänä ja pimeänä talviaikana lämpimät kohteet näyttävät houkuttelevan ihmisiä. Kaupunkikohteista Lontoo nousee esiin haetuimpien lentojen listoilta. Lontoossa matkailu on nyt hieman edullisempaa punnan laskeneen kurssin vuoksi”, sanoo momondo.fi:n edustaja Mikala Riis Bagger.


Helsingistä halutaan kauas lämpimään, muualta Euroopan lähikohteisiin

Helsingissä hiihtolomaa vietetään helmikuun kolmannella viikolla. Pääkaupunkiseudulta halutaan suunnata kauas lämpimään, sillä suosituimpana kohteena on Thaimaan suosikki Bangkok, ja sitä seuraa Dubai. Kolmanneksi eniten on haettu lentoja Lontooseen.

Haetuimmat kohteet Helsingistä matkustuspäiville 15.–24.2.

1. Bangkok
2. Dubai
3. Lontoo
4. Málaga
5. Las Palmas
6. Phuket
7. Berliini
8. New York
9. Santa Cruz de Tenerife
10. Miami

Miami Beach

Turussa vietetään lomaa samaan aikaan helsinkiläisten kanssa. Turkulaiset suosivat lähellä olevia paikkoja: kolme eniten haettua hiihtolomakohdetta ovat Puolan Gdansk, Liettuan Kaunas ja länsinaapurimme pääkaupunki Tukholma.

Gdanskin ja Turun välillä kulkee kätevästi suora lentoyhteys, mikä selittänee osaltaan kohteen sijoittumisen ykköspaikalle.

Haetuimmat kohteet Turusta matkustuspäiville 15.–24.2.

1. Gdansk         
2. Kaunas         
3. Tukholma     
4. Lontoo         
5. Kittilä
6. Málaga         
7. Riika 
8. Milano          
9. Zürich           
10. Göteborg     

x

Tampereella hiihtoloma sijoittuu helmikuun viimeiselle viikolle. Tamperelaisten ykkösenä on muidenkin kaupunkien top-listoilla näkyvä Málaga, jonne pääsee Tampereelta suorilla lennoilla.

Toisella sijalla oleva Budapest on ainoastaan Tampereelta haettujen lentokohteiden joukossa. Tampereelta on viime keväästä lähtien päässyt matkustamaan Budapestiin suorilla lennoilla.

Tamperelaiset suosivat myös hiihtolomailua talvisissa maisemissa, joista pääsee parhaimmin nauttimaan missäpä muualla kuin Lapissa. Kittilä on kolmanneksi haetuin kohde Tampereelta.

Haetuimmat kohteet Tampereelta matkustuspäiville 22.2.–3.3.

1. Málaga
2. Budapest
3. Kittilä
4. Lontoo
5. Tukholma
6. Las Palmas
7. Riika
8. München
9. Berliini
10. Bangkok

Pohjois-Suomesta lähdetään hiihtolomilla kohti etelää. Helsinki on haetuimpana lentokohteena sekä Oulussa että Rovaniemellä, missä hiihtolomia vietetään samaan aikaan. Molempien kaupunkien listojen kärkipäästä löytyy myös Lontoo. Oululaisten suosiossa on myös Málaga, ja rovaniemeläiset taas suuntaavat hiihtolomalla Milanoon.

Haetuimmat kohteet Oulusta matkustuspäiville 1.–10.3.

1. Helsinki
2. Málaga
3. Lontoo
4. Las Palmas
5. Tukholma
6. Santa Cruz de Tenerife
7. Dubai
8. Praha
9. Rooma
10. Berliini


Haetuimmat kohteet Rovaniemeltä matkustuspäiville 1.–10.3.

1. Helsinki
2. Lontoo
3. Milano
4. Tukholma
5. Berliini
6. Málaga
7. Dubai
8. Las Palmas
9. Barcelona
10. Hong Kong