Uusimmat

Helsinki-Vantaan uusi pysäköintitalo valmistuu terminaalin T2 viereen syksyllä 2020

Helsinki-Vantaan lentoaseman noin 2000-paikkainen uusi pysäköintitalo valmistuu syksyllä 2020.

Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu liikenteen monimuotoisuus, muun muassa sähköautoille varataan entistä enemmän pysäköintiruutuja.

Uuteen pysäköintitaloon rakentuu P1, P2 sekä Pikapysäköinti, joille kaikille tulee selkeät sisään- ja uloskäyntinsä. Pikapysäköinnin myötä saattoliikenne lentoasemalle tulee palautumaan terminaalien välittömään läheisyyteen.

Pysäköintitaloon tulee yhteensä 9 kerrosta, joista P1 rakentuu maan alle ja on pakkasilta suojassa. Kerroksiin 1-2 rakentuu pikapysäköinti ja kerroksiin 3-8 rakentuu P2. Uudesta pysäköintitalosta tulee suora sisäyhteys T2 terminaaliin.

– Uudet modernit pikapysäköintitilat rakentuvat terminaalien lähelle, jolloin lennolle lähtö ja saattaminen on sujuvaa. Rakennusvaiheen aikana etäisyydet ovat pidempiä, uuden pysäköintitalon valmistuttua voimme palvella saapuvia asiakkaitamme paremmin kuin koskaan aiemmin, Helsinki-Vantaan maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki kertoo.

Uuden pysäköintitalon valmistuttua ensi vuonna Finavialla on jälleen Helsinki-Vantaalla noin 13 000 parkkipaikkaa.

Pysäköinnin voi halutessaan varata haluamaltaan alueelta ja maksaa etukäteen tai mobiilisti matkalta saapuessaan. Auton voi myös pesettää matkan aikana.