Uusimmat

Helsinki-Vantaan lentoasemalle palkinto: kokoluokkansa paras Euroopassa

Airports Council International palkitsi Helsinki-Vantaan lentoaseman Airport Service Quality Award –palkinnolla kokoluokkansa parhaana Euroopassa vuonna 2020.

Helsinki-Vantaan lentoasema kilpaili kokoluokassa 15 – 25 miljoonaa matkustajaa.

Lentoasema sai palkinnon myös sen hygieniatoimista vuoden 2020 koronapandemian aikana.

─ Voimme olla palkinnoista erityisen ylpeitä, koska viime vuosi koetteli meitä monin tavoin. Kiitos kuuluu jokaiselle lentoaseman työntekijälle. He ovat tehneet töitä eturintamassa ja pitäneet huolta siitä, että matkustaminen on ollut sujuvaa ja turvallista myös korona-aikana, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finavialta.

Finavia on panostanut jo vuoden 2020 tammikuusta alkaen lentoasemillaan tehostettuun viestintään ja terveysturvallisuuteen, jotta matkustajat voisivat liikkua turvallisin mielin lentoasemalla.

Helsinki-Vantaan lentoaseman Länsiterminaali valmistui vuonna 2019. Länsiterminaali on non-Schengen-aluetta, johon saapuvat muun muassa kaukolennot sekä Iso-Britanniasta saapuvat lennot.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on myös innovoitu uusia tapoja toimia, kuten maailmalla paljon huomioita saaneet koronakoirat ja turvatarkastuslaatikoiden UVC-desinfiointi.

─ Sujuvat prosessit, korkealaatuiset palvelut ja odotukset ylittävä asiakaskokemus ovat tavoitettamme, joiden eteen teemme töitä jokainen päivä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. On kunnia saada tunnustusta tästä työstä ja tulla palkituksi omassa kokoluokassaan Euroopan parhaana lentoasemana. Erityisen ylpeä olen tunnustuksesta hygienian suhteen, sillä olemme panostaneet terveysturvallisuuteen todella paljon, sanoo Lettijeff.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä parhaillaan kehitysohjelma, jossa lentoasemaa uudistetaan asiakaskokemus ja matkustusmukavuus edellä.

─ Olemme olleet ensimmäisten joukossa kokeilemassa innovatiivisia toimintatapoja tässä kaikille vieraassa tilanteessa. Suurin palkinto meille on asiakkailta saamamme positiivinen palaute. Vuosi oli vaikea, mutta siitä huolimatta yhteistyöllä onnistuimme.