Uusimmat

Helsinki-Vantaalta suora reitti Alanyaan – lisää lentoja Moskovaan

Helsinki-Vantaalla juhlittiin lauantaina uuden lentoyhtiön tuloa Suomeen sekä suoran reitin avautumista Turkin Alanyan Gazipaşan kentälle.

Venäläinen S7-lentoyhtiö aloitti liikennöinnin Moskovan ja Helsinki-Vantaan välillä.

– S7:n myötä Moskovan-liikenteen frekvenssi kasvaa merkittävästi. Matkustajille on nyt tarjolla entistä paremmat aikataulut ja lisää valinnanvaraa eri yhtiöiden välillä, sanoi S7:n reittiavajaisissa puhunut johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Moskovan-yhteyksien paraneminen vahvistaa myös Helsinki-Vantaan asemaa kansainvälisenä vaihtokenttänä. S7 on oneworld-lentoyhtiöliittymän jäsen, mikä tarjoaa venäläisille matkustajille kattavan reittiverkoston Helsingin kautta ympäri maailmaa.

Helsinki-Vantaalta on nyt Moskovan lisäksi suorat reittiyhteydet Venäjälle kolmeen muuhun kaupunkikohteeseen, eli Pietariin, Jekaterinburgiin ja Cherepovetsiin. Moskovan Sheremetyevon lentoasemalle operoivat päivittäin Finnair ja Aeroflot. S7 lentää päivittäin Moskovan Domodedovon kentälle.

Finnair aloitti suorat lennot Alanyan Gazipaşaan

Alanyan Gazipaşan-reitin aloitus lisää varsinkin vapaa-ajan matkustajien mahdollisuuksia lentää Turkkiin entistä vaivattomammin. Finnair lentää kesäkaudella reittilentoja myös Antalyaan. Finnarilla on suoria reittilentoja Turkkiin on kesäliikennekaudella näin olleen yhteensä kahdeksan viikossa. Lisäksi Turkish Airlines lentää päivittäin kaksi vuoroa Helsingin ja Istanbulin välillä. Turkkilainen SunExpress puolestaan aloittaa toukokuussa lennot Turkin Izmiriin.

– Helsinki-Vantaan lentotarjonta ja aikataulut ovat parantuneet mukavasti parin viimeisen vuoden aikana. Viime vuonna avattiin viisi uutta reittikohdetta eri puolille maailmaa. Tänä vuonna on neljän ensimmäisen kuukauden aikana avattu jo neljä uutta kohdetta, iloitsee Sundelin.

Uusien reittikohteiden lisäksi lentoyhtiöt ovat lisänneet lentovuorojaan ja uusia yhtiöitäkin on tullut Suomen markkinoille.

– Matkustajien kannalta myös frekvenssien lisääntyminen on tärkeää. Viime vuonna 11 kohteen aikatauluihin tuli lisävuoroja tai tutuilla reiteillä alkoi operoida uusia yhtiöitä.

Venäläinen lentoyhtiö S7 lentää Moskovan-reittiä Airbus A319 -koneella. Kone saapuu Helsinkiin kello 12.05 ja lähtee takaisin Moskovaan kello 12.45 päivittäin.

Finnair lentää Alanyaan Airbus 320 -konetyypillä kolme kertaa viikossa. Lentopäivät ovat torstai, lauantai ja sunnuntai.

Vertaile lentohintoja:
Edullisimmat lentohinnat Helsinki-Vantaalta Alanyaan – katso Skyscannerin hintavertailu
Edullisimmat lentohinnat Helsinki-Vantaalta Moskovaan – katso Skyscannerin hintavertailu