Uusimmat

Helsinki-Vantaalla voi nyt hypätä sauna-, formula- tai Sibeliusbussin kyytiin

Finavia juhlii Suomen satavuotisjuhlavuotta Portti Suomeen -teemalla. Juhlavuoden kunniaksi Helsinki-Vantaan matkustajat pääsevät matkaamaan terminaalin ja lentokoneen väliä Suomi-teemaisten bussien kyydissä.

Ensimmäisinä teemabusseina lentoasemalle ovat saapuneet sauna-, formula- ja Sibeliusbussit.

– Lentoasema on monen matkustajan ensimmäinen – tai ainoa – kosketus Suomeen. Haluamme tarjota kaikille matkustajillemme kokemuksen Suomesta, viipyi hän maassamme viikon tai puoli tuntia. Teemabussien kyydissä matka taittuu paitsi sujuvasti ja ilahduttavasti, sanoo Finavian markkinointijohtaja Katja Siberg.

Monet matkustajista yhdistävän saunan ja Suomen. Sibelius puolestaan on tunnettu kansallissäveltäjä.

– Sauna on lähes vakiovastaus, kun kysyy keneltä tahansa suomalaiselta tai ulkomaalaiselta, mitä Suomesta tulee mieleen. Sauna on niin iso osa suomalaista identiteettiä ja kulttuuria, että alusta asti oli selvää, että se tulee olemaan osa tätä konseptia, jatkaa Siberg.

Myös formulabussi on paikkansa ansainnut teemabussien joukossa.

– Suomalaiset formulatähdet ja rallikuskit ovat valloittaneet niin Monacon formularadan kuin Saharan rallitiet. Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen lienevät maailman tunnetuimpia suomalaisia.

Finavia esittelee Suomi 100 -juhlavuoden aikana muitakin suomalaisuutta henkiviä busseja.

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy Finavian lentoasemilla ympäri vuoden

Helsinki-Vantaalla avattiin tammikuussa Suomea ja suomalaisuutta henkivä Arctic World of Santa Claus -elämystila, jossa matkustaja voi nähdä ja kokea Suomen 15 minuutissa. Tilassa voi myös tutustua vaihtuviin nuorten suomalaisten valokuvaajien näyttelyihin sekä nouseviin suomalaisiin design-brändeihin.

Huhtikuussa Helsinki-Vantaalle avattiin suomalaista luontokuvausta kunnioittava Flying Nature -valokuvanäyttely. Itsenäisyyspäivän tienoilla lennolle lähteville matkustajille on luvassa Suomi-elämyksiä.

Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta -valokuvanäyttely kiertää vuoden aikana Finavian lentoasemilla. Lisäksi lentoasemien myymälöissä ja ravintoloissa on tarjolla Piece of Finland -merkillä varustettuja perinteisiä kotimaisia tuotteita.