Uusimmat

Helsingin Vaakunan uudistus on valmis – suomalainen klassikkodesign houkuttelee stayaction-lomalle

Helsingin ydinkeskustan paraatipaikalla sijaitsevan Original Sokos Hotel Vaakunan kolme vuotta kestänyt uudistus on valmis. Vaakuna houkuttelee asiakkaita suomalaisella klassikkodesignilla ja parvekkeellisilla huoneilla.

Original Sokos Hotel Vaakunan kaikki huoneet, ravintola, aula sekä kokous- ja juhlatilat uudistettiin kolme vuotta kestäneessä hankkeessa, joka toteutettiin yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Hotelli sai myös lisää tilaa, kun 5. kerrokseen valmistui kokonaan uusi huonekerros. Entisellä Sokoksen kodin osastolla nautitaan nyt hyvistä yöunista. Rauhallisin sävyin sisustetuissa huoneissa on vilkkaat näkymät Rautatientorin tai Narinkkatorin suuntaan sekä runsaasti tilaa.

Suomalaisen designin helmi

Vaakuna-hotelli ja Sokoksen tavaratalo valmistui vuoden 1952 olympialaisiin, ja rakennuksen suunnitteli SOK:n luottoarkkitehti, funktionalisti Erkki Huttunen.

Vaakunan valaisinsuunnittelusta vastasi Paavo Tynell, jota pidetään yhtenä tunnetuimmista suomalaisista suunnittelijoista maailmalla. Tynellin suunnittelemia valaisimia onkin hotellissa ja ravintola 10. Kerroksessa yhä runsaasti käytössä.

Uudistus tehtiin yhteistyössä Museoviraston kanssa, ja sisustussuunnittelusta vastasi sisustusarkkitehtitoimisto Fyra Oy.

– Rakennus on osin suojeltu ja todella upea. Halusimme säilyttää mahdollisimman paljon vanhaa ja klassista tunnelmaa. Erityisesti kansainväliset asiakkaamme ihastelevat upeita valaisimiamme sekä näyttävää aulaa, kertoo hotellinjohtaja Satu Näsärö  uudistuksen taustoista.

Varaa huone booking.comista: Original Sokos Hotel Vaakuna

Huoneet omalla parvekkeella

Hotellin ehkä vähiten tunnettu erikoisuus ovat 9. kerroksen huoneet, joissa on jokaisessa oma parveke.

– Parvekkeilta aukeavat hienot näkymät eri suuntiin. Kesällä nämä huoneet ovat erityisen kivoja, kun voi omalla parvekkeella nauttia esimerkiksi illallista tai aamun ensimmäisen kahvikupillisen. Näitä ei vielä mielestäni kuitenkaan tunneta kovin hyvin, ihmiset usein yllättyvät, kun huoneita esittelee, jatkaa hotellinjohtaja Näsärö.

Vaakunassa on historiallisten rakennuksille tyypilliseen tapaan paljon erilaisia ja eri kokoisia huoneita. Huonekerroksia on tullut ajan myötä lisää, ja matkailijoiden tarpeet ovat vaihdelleet. 

– Nyt kysytään paljon sviittejä ja isompia huoneita. Myös erikoisuudet kiinnostavat. Hotellilomilta haetaan elämyksiä, ja halutaan kokea uutta. Toisaalta klassikot ovat syystäkin klassikkoja. Vaakunan ajaton tyyli vetoaa vuodesta toiseen.

Yksi hotellin sviiteistä

Original Sokos Hotel Vaakuna

340 huonetta. 46 parvekkeellista huonetta ja useita erilaisia sviittejä.
Ravintola 10. Kerros, juhla- ja kokoustiloja sekä suuri terassi.
Rakennettu 1939–1952
Uudistettu 2018–2021
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto HKP Oy
Sisustussuunnittelu: Sisustusarkkitehdit Fyra Oy